Парламентарі вимагають перегляду Постанови

Багатомільйонна заборгованість перед вчителями та нові умови Трудового кодексу, що відверто занепокоїв суспільство, – не єдині проблеми на сьогодні. Як повідомили парламентарі, восени цього року на українців чекає ще один "сюрприз". Мова йде про впровадження платної доставки пенсій і соцвиплат. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ

Для більшості українців послуга стане платною

Нардепи повідомляють, що впродовж кількох останніх тижнів українці буквально завалюють їхні приймальні листами з проханням скасувати норми, прописані в одній з останніх Постанов Кабінету Міністрів.

"Одна з основних проблем, яка сьогодні турбує наших пенсіонерів, – це скасування з 1 вересня безкоштовної доставки пенсій та соціальних допомог. Відповідно до Постанови Кабміну від 29 березня 2021 року, ця послуга залишається безкоштовною лише для обмеженого кола: інвалідів І групи, осіб, що потребують стороннього догляду, а також пенсіонерів, старше 80 років", - зазначає член Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Олег Кулініч.

З вимогою переглянути відповідну Постанову № 277 парламентарі звернулися до прем'єр-міністра України ще в квітні.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Але поки, як підкреслив нардеп, від Дениса Шмигаля надійшла лише усна відповідь про те, що "Укрпошта" і надалі доставлятиме пенсії у населені пункти, де немає банківських відділень.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

"Пенсійний фонд у своїй роботі посилається виключно на офіційні документи і на сьогодні Постанова № 277 не була переглянута. З 1 вересня 2021 виплати здійснюватимуться виключно через поточні карткові рахунки або за допомогою операторів поштового зв'язку і ці послуги будуть платними. А залучення операторів поштового зв'язку до доставки пенсій – це є право банку, а не обов'язок", - наголошує народний депутат України Олег Кулініч.

Що ж стосується кількості банківських відділень, то вона стрімко скорочується.

Тільки за поточний рік по Україні було закрито 811 відділень, більшість з яких – як раз відділення державних банків. Як підкреслив нардеп, по факту, станом на сьогодні, відділення банків та банкомати є лише у 4 % населених пунктів.

Користувачі соцмереж також бурхливо реагують на події.

Коментар - скріншот

В ході обговорень з трибуни Верховної Ради парламентарі офіційно звернулися до Кабінету Міністрів з вимогою переглянути Постанову № 277 та внести відповідні зміни щодо корегування ініційованої Міністерством соціальної політики відміни безкоштовної доставки пенсій і соцдопомоги.

Кабмін, скріншот відео

Як відреагує на це звернення прем'єр-міністр України та про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua повідомляв, що в "Слузі Народу" заявили про розгляд нових законів - тюрма для чиновників і транш МВФ.