Розроблено нові кроки підтримки

Новина про звільнення трьох нинішніх міністрів з посад, фінальний звіт яких має відбутися в Парламенті цього тижня, стала не єдиною важливою подією сьогодні. Про результати візиту делегації Парламенту Латвії і офіційної зустрічі з керівництвом Верховної Ради України йшлося в ході спільного брифінгу Голови ВРУ Дмитра Разумкова та Голови Саейму Латвійської Республіки Інари Мурнієце.

Брифінг - скріншот

Підтримка інтеграції в ЄС і НАТО

Як відзначив очільник Парламенту, під час сьогоднішніх перемовин обговорювалося багато важливих для обох країн питань.

"В першу чергу, для України серед ключових – це питання боротьби за територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Підтримка Латвії є однією із важливих в боротьбі за повернення наших територій, за людей, які сьогодні знаходяться в тимчасово окупованих територіях і права і свободи яких утискаються", - зазначає Голова ВРУ Дмитро Разумков.

Дмитро Разумков - фото ВРУ

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Також мова йшла про поглиблення міжпарламентських відносин Латвії і України на рівні груп дружби, профільних Комітетів, спілкування з керівництвом Парламентів.

"Латвія і Україна мають дуже тісні, плідні стосунки і активний парламентський діалог. Зі свого боку Латвія і інші балтійські країни рішуче підтримують прагнення України щодо інтеграції в ЄС і НАТО. І ми приїхали, аби висловити свою солідарність з Україною", - повідомляє Голова Саейму Латвійської Республіки Інара Мурнієце.

Верховна Рада - фото ВРУ

"Кримська платформа" та безпека в Криму і на Сході

В ході переговорів обговорювалася і тема створення "Кримської платформи", ініційованої українським Урядом. А також про нинішній стан подій на Сході України та Криму.

"В мене є дуже приємна новина. Мій колега минулого тижня і кілька днів тому відвідував Україну в рамках свого візиту, за результатами якого було прийняте рішення про створення групи підтримки "Кримської платформи" в рамках Парламенту Латвії", - відзначає Голова Саейму Латвійської Республіки Інара Мурнієце.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

За словами Інари Мурнієце, це – ще один з шляхів, якими Латвія може підтримувати ті процеси, які наразі відбуваються в Україні.

"Ми уважно стежимо за розвитком безпекової ситуації і також рішуче засуджуємо провокаційні дії Росії, які відбуваються на Сході України і у Чорноморському регіоні, які спрямовані на дестабілізацію ситуації. Ми повністю підтримуємо прагнення України до Євроатлантичної інтеграції", – повідомляє Голова Саейму Латвійської Республіки Інара Мурнієце.

Як відзначила Інара Мурнієце, вже найближчим часом має відбутися черговий візит делегації Латвії до Авдіївки.

День вишиванки у Краматорську, фото Facebook ООС

А 18 травня у Києві за участі Голови Саейму Латвійської Республіки має відбутися зустріч з представниками кримських татар. Її мета – не тільки відзначення чергової річниці депортації кримських татар, яку Парламент Латвії визнав геноцидом, а й обговорення поточної ситуації щодо дотримання прав людини в Криму.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що плани з відставки міністра соцполітики Марини Лазебної спровокували "бурю" в Верховній Раді.