Політик, громадський діяч Геннадій Балашов у програмі Дмитра Снєгирьова «Политика наизнанку» розповів, чи зважиться Рада національної безпеки і оборони України на націоналізацію облгазів.

«Ми з вами повинні подивитися, який інтерес у західних корпорацій. Тому що якщо порівнювати нашого олігарха як корпорацію – а це корпорація насправді, тільки збочена, потворна – грошей у них настільки менше і впливу зараз в порівнянні із західними корпораціями... Тоді ми повинні сказати: так як західні корпорації потужні енергетичні контролюють уряд... контролюють РНБО в тому числі – який у них інтерес? У них немає інтересу націоналізації, це їм не треба!», - заявив експерт.

За його словами, головна мета західних корпорацій – дешево купити.

«Тому що коли корпорація заходить на наш ринок і щось продається в країні – вони завжди хочуть купити дешево. Вони навіть, я знаю, що ставили завдання ще при Януковичу, коли він хотів їм продавати... Казав: «Нехай з аукціону купують. Якщо у них грошей більше, нехай більше платять, ніж олігархи». А вони ні, вони говорили: «Ми не будемо. Ми будемо вполовину купувати. Ви приберіть олігархів з покупок». Тому зараз ще одна мета – усунення олігархів – це прибрати їх з майбутніх аукціонів. Тому що державні підприємства все одно підуть на аукціон всі, і їх треба купити дешево. Ось вам і інтерес західної компанії», - сказав Балашов.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Єрмолаєв розповів, що буде, якщо Україна провалить політику примирення.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Також Знай.uа повідомляв, що Бортник розповів про значення візиту Блінкена і Нуланд для України.