Призначення відбулося в сесійній залі

За поданням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та представниками партії "Слуга Народу" сьогодні на посаду міністра енергетики України був призначений Герман Галущенко. Це – віцепрезидент Державного підприємства НАЕК "Енергоатом". Щоправда, в ході офіційних обговорень даного кандидата не обійшлося і без скандальних конфліктів в залі Верховної Ради. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото Знай.ua

Олігархат, фейки і плани на посаді

Підтримав призначення віцепрезидента ДП НАЕК "Енергоатом" і профільний Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

""Енергоатом" другий квартал поспіль є прибутковою компанією. А всі ці історії стосовно моїх зв'язків з олігархатом – зокрема, з Деркачем – є абсолютним фейком, який розповсюджується на інформаційну дискредитацію на компанію, перш за все. Тому давайте припиняти всі ці істерії", - повідомив з трибуни Герман Галущенко.

Спікер додав, що сьогодні є маса можливостей перевірити та довести вищезгадані ним факти – знайти і показати відповідні накази і рішення суду. Яких, за словами, Германа Галущенка, просто не існує.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Герман Галущенко - скріншот

Що ж стосується робочих моментів, то, за словами кандидата на посаду, однім методом точкових змін в законодавстві існуючі проблеми вирішити не вдасться.

"Будь-який міністр, який був до цього або прийде в майбутньому, нічого не зможе зробити без взаємодії з Верховною Радою. Мова іде не тільки про профільний, а про всі ключові Комітети: економіки, бюджету, зовнішніх справ. Це має бути консолідована спільна робота", - відзначає Герман Галущенко.

Не менш важливо, на думку спікера, залучення усіх областей і громад, у тому числі, і навіть найменших суб'єктів ринку.

Верховна Рада, Дмитро Разумков - фото ВРУ

Палка реакція нардепів: "Має сидіти в тюрмі!"

Парламентарі ж, в свою чергу, підкреслили, що найголовнішою вимогою до новопризначеного міністра і Міністерства енергетики, в цілому, є відходження від "ганебних схем" і прозоре ціноутворення на енергетичному рівні.

Щоправда, дехто досить бурхливо відреагував на факт призначення цього кандидата.

"Ця людина повинна сидіти не в кріслі на посаду міністра енергетики – вона має сидіти у в'язниці за державну зраду. НАБУ розслідує 10 кримінальних справ, де фігурує керівництво "Енергоатому". Тільки за одним договором він продав електроенергії і наніс збитки державі на 2,4 млрд грн. Це – корупціонер! А ви призначаєте корупціонера на посаду міністра енергетики", - повідомив позафракційний народний депутат України Гео Лерос.

Гео Лерос - скріншот

Інші радили новопризначеному міністру активно підтримувати тенденцію зміни "ефективних" кадрів – як приклад, нардепи привели вчорашнє звільнення Андрія Коболєва з посади голови НАК "Нафтогаз".

"Я сподіваюсь, що кандидат зможе виправити картину з хаосом в енергетиці, в якій ми живемо впродовж 30 років. А з 2014 року стільки схем постворювалося, що, на жаль, три попередники справитися не змогли. Серед його завдань: збалансувати енергетичну систему, привести в порядок державні енергогенеруючі компанії, розробити стратегію розвитку енергетики до 2050 року", - відзначив член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Юрій Камельчук.

Герман Галущенко - скріншот

В результаті, 227 парламентарів віддали свій голос "за" призначення Германа Галущенка на посаду міністра енергетики України.

Призначення, Герман Галущенко - скріншот

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що в "Слузі Народу" озвучили остаточний вердикт: Тищенко – покарати, Шевченко – виключити з фракції.