Коли призначатимуть міністра?

З 27 квітня в Верховній Раді розпочинається пленарний тиждень. Окрім цього, у четвер має відбутися позачергове засідання, на якому виноситиметься питання призначення міністра енергетики України. Коли саме та кого визначено головним претендентом на цю посаду, дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ

Хто претендує?

Гучний подвійний "провал" із призначенням на цю посаду рекомендованого Кабміном Юрія Вітренка і досі пам'ятають тисячі українців. Та вже за кілька днів має відбутися нове голосування – причому, серед головних претендентів зараз буде інша людина.

Це – Герман Галущенко, віцепрезидент Державного підприємства НАЕК "Енергоатом".

Герман Галущенко - фото з Фейсбук (Г.Галущенко)

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

"Станом на сьогодні, поки що подання від Кабінету Міністрів щодо призначення того чи іншого кандидата на цю посаду немає. Але теоретично так – це можливо, що в четвер таке питання буде розглядатися", - заявив під час брифінгу очільник парламенту Дмитро Разумков.

Верховна Рада, Дмитро Разумков - фото ВРУ

Висловив Голова Верховної Ради і кілька слів щодо, власне, самого Германа Галущенка.

"До цього часу я зможу поспілкуватися з кандидатами і сформую свою позицію щодо підтримки цього кандидата. Особисто я з ним не знайомий. Але завжди потрібно тільки з цього починати, щоб робити виважені рішення", - зазначає Голова ВРУ Дмитро Разумков.

Герман Галущенко - фото з Фейсбук (Г.Галущенко)

Слово замовили і в "Слузі Народу" – вже збираються листи

До речі, днями відповідне повідомлення про те, що саме Герман Галущенко є кандидатом на посаду міністра енергетики з'явилося і на офіційному сайті політичної партії "Слуга Народу".

Герман Галущенко - фото з Фейсбук (Г.Галущенко)

"Планується збір підписних листів для проведення позачергового засідання Верховної Ради, де Галущенко виступить перед народними обранцями, а питання про його призначення винесуть на голосування в залі", - йдеться в офіційному повіомленні.

Слуга Народу - фото з сайту СН

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua повідомляв про те, що в Верховній Раді розкрили масштаби святкування 30-річчя Незалежності України: "На найвищому рівні".