Що саме пропонують президенту?

Недосконалі рішення Парламенту, відсутність карантинної допомоги більшості населення країни і повільні темпи вакцинації викликають обурення тисяч українців. У зв'язку з цим, президенту України Володимиру Зеленському надійшла ціла низка пропозицій. Яких саме, дізнавалися Знай.ua.

Володимир Зеленський, скріншот: Youtube

Карантинна допомога, локдаун і "рокіровка" вакцин

Найгарячішою рубрикою у розділі петицій на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України є "Охорона здоров'я". При цьому, пропозиції від українців поступають дуже різні.

У той час, як одні просять не вводити жорсткий карантин, щоб люди могли працювати і залишити адаптивний із зобов'язанням носити маски як в петиції № 22/114388 "Ні локдауну і карантину", інші вимагають впровадити додаткові COVID-виплати.

Карантин в Україні, фото: Unian

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

"Забезпечити додатковою фінансовою допомогою на час карантину, пов'язаного з поширенням Covid-19, батьків-одинаків (опікунів), у яких на забезпеченні неповнолітні діти та які вимушені залишатися з дітьми вдома під час карантину без можливості заробляти гроші, тому що дитячі садки та школи зачинено", - звертається до президента ініціатор петиції № 22/115220 Вікторія Сущева.

Петиція - скріншот

Автор же петиції № 22/115086 пропонує ініціювати передачу вакцин від людей, які не бажають вакцинуватись, людям, які хочуть це зробити.

Петиція - скріншот

Вакцинація - фото Центр громадського здоров’я України

До речі, згідно з останніми новинами на офіційному сайті МОЗ України, станом на 1 квітня, в Україні вакцинувалися 267 833 осіб. А дві людини отримали 2 дози.

МОЗ - скріншот

Перевірка політиків і урізання зарплат

Незмінно актуальною залишається тема космічних заробітних плат політичної "еліти".

1 квітня українці звернулися до президента з вимогою затвердити ліміт на зарплати чиновників – від міністрів до голови Укрзалізниці.

Верховна Рада - фото ВРУ

"Зарплати всіх чиновників в 2 рази вище ніж мінімальна зарплата в Україні без всяких надбавок премій та пільг. Створити умови для простих ГРОМАДЯН УКРАЇНИ. Якщо хочете жити багато, робіть умови для простого народу. Знищимо разом величезний контраст зарплат звичайного фельдшера та міністра охорони здоров'я, залізничника та голови Укрзалізниці, листоноші та голови Укрпошти і всіх інших органів влади. Такого немає в жодній нормальній країні", - зазначає автор електронного звернення № 22/115190 Андрій Федоренко.

Петиція - скріншот

Вже вкотре українці вимагають зменшення і заробітної плати керівництва АТ "Укрпошта". Зокрема, і його гендиректора Ігоря Смілянського.

Ігор Смілянський - фото з Фейсбук (І.Смілянський)

Петиція - скріншот

Громадяни пропонують також ввести обов'язкове проходження алкотесту народними депутатами Верховної Ради перед входом до зали пленарних засідань.

Петиція - скріншот

Верховна Рада - фото ВРУ

Ліцензія всіх служб таксі і права з 16 років

Як виявилося, однією з важливих для українців сфер є і авто-тема.

1 квітня на сайті було зареєстровано одразу дві тематичні петиції "Дозвіл водіння автомобілю з 16 років" № 22/115170 і "Ввести законопроект, про дозвіл здавати на права категорії В як і в багатьох державах світу" № 22/115248.

затори в Карпатах, фото з Facebook

"Я пропоную ввести законопроект який дозволить нашій молоді керувати транспортними засобами категорії В з 16 років. Але при допущенні грубих помилок, або грубого порушення ПДД позбавляти прав або відправити на перездачу. Я вважаю, що цей законопроект допоможе учням коледжів, шкіл та ВУЗів пересуватися на своєму власному транспорті для їх зручності! І видавати права лише за згодою одного з батьків або опікуна", - зазначає автор звернення Євген Кравчук.

Петиція - скріншот

А от автор петиції №22/115070 Євген Лявер пропонує обов'язково ліцензувати всі служби таксі.

Таксі, скріншот: YouTube

За його словами, по-перше, це дасть додаткові надходження до бюджету, а по-друге – зобов'яже всіх водіїв проходити медогляд перед зміною.

Петиція - скріншот

Днем раніше з'явилась ще одна авто-пропозиція №22/115140 – про введення платного проїзду на території України для машин з іноземною реєстрацією.

"Для вирішення проблеми стану доріг України, а також митного питання автомобілів на іноземних номерах, пропоную ввести платний проїзд по всій території України для автомобілів з іноземною реєстрацією. За прикладом таких країн як Молдова, Румунія, Словаччина. Автомобіль може перебувати на території України необмежений час, але пересуватися по території України лише при оплаті певної суми на певний період часу", - пише ініціатор Олег Барінов.

Автобан / фото: Pixabay

Аби потрапити на розгляд президента, петиції мають набрати 25 тисяч голосів. Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.