Справу доручать МВС, СБУ та ДБР

Однією з гучних подій березня стала масова акція українців, що пройшла під стінами Офісу президента 20 березня. Та, схоже, кінець цієї історії ще не настав. У разі прийняття проекту Постанови № 5295, буде розпочате швидке і повне розслідування цих подій.

Верховна Рада - фото ВРУ

Розслідування протестів на Банковій – звіт щотижня

Більше 120 парламентарів стали ініціаторами проекту Постанови про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України. Мова про масові протести на підтримку засудженого за вчинення кримінального правопорушення Сергія Стерненка.

Сергій Стерненко: джерело: Facebook

Проект Постанови № 5295 зобов'язує МВС України, СБУ та ДБР забезпечити швидке, повне, неупереджене розслідування та надати юридичну оцінку цих подій.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Проект Постанови № 5295 - скріншот

"Біля входу в будівлю зібралося понад 1000 активістів. Учасники акції протесту обстріляли будинок з піротехніки і намагалися проникнути всередину приміщення, розбивши декілька вікон та пошкодивши вхідні двері. Окрім цього, учасники погрому залили стіни та бруківку фарбою, а також намагалися підпалити будівлю", - йдеться в Пояснювальній записці проекту Постанови № 5295.

Є коментар і щодо тодішніх дій представників поліції.

"Поліція намагалася зупинити протиправні дії учасників протесту та відтіснити їх від входу в Офіс Президента, однак протестувальники з метою провокування правоохоронців на жорсткі дії та для створення ілюзії розгону нібито мирної акції, почали кидати в поліцейських фаєри, у зв'язку з чим правоохоронці змушені були відступити", - зазначено в Пояснювальній записці.

Протести, Офіс президента - фото radiosvoboda.org

Перш ніж потрапити до сесійної зали, № 5295 має пройти розгляд в 6 профільних Комітетах Верховної Ради.

А щотижневий звіт щодо ходу розслідування подій, які відбулись 20 березня біля Офісу Президента України, має надаватися Комітету з питань правоохоронної діяльності актуальну інформацію.

Верховна Рада - фото ВРУ

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.