На Тернопільщині, як і по всій Україні, дорожчають продукти харчування. Зокрема, за останній місяць серйозно піднялися ціни на крупи, м'ясо, рибу і хліб, та абсолютним лідером люди вважають олію.

Підтвердили зростання цін у лютому 2021 і в Головному управлінні статистики у Тернопільській області. Вартість більшості продуктів харчування збільшилась. Єдине, що подешевшало – це яйця: їхня ціна впала на 0,4%.

"Найбільше подорожчали борошно – майже на 6%, олія соняшникова та овочі майже на 5%, цукор та м’ясо птиці майже на 4%. Також незначне підвищення цін відбулося на молоко, фрукти та крупи гречані на 3%. Масло, рис, рибу та продукти з риби на 2%, макаронні вироби на 1%. Окрім цього, на пів відсотка зросла вартість електроенергії та газу. Як зазначили в управлінні статистики, відбулось це через підвищення тарифів на каналізацію 7% та водопостачання на 5%", - йдеться в публікації.

Тим часом мешканці Львова скаржаться на здирницство у громадському транспорті. Люди настільки приголомшені несправедливістю, що починають підозрювати: тут є якась змова. Справа в тому, що в багатьох тролейбусах, де немає валідатора, водій може не продати квиток, мотивуючи тим, що буцімто не має решти. Буквально за хвилину-дві після цієї розмови до салону заходять контролери і намагаються стягти штраф.

Нагадаємо, що харків'яни перетворилися на оселедці в розпал карантину: маршрутки-гумові

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", хмельничани мерзнуть у кілометрових чергах на тролейбус: запізню-прости, шеф

Також, "Знай.uа" писав, на Львівщині маршрутка роззулася посеред поля: дорослі матюкаються, діти плачуть.