Уже чотири дні шестикласник Богдан не ходить до школи, бо боїться, що класна керівничка знов почне нагадувати про борг.

“Він мені сказав, коли ця почалася вся ситуація, що він не хоче, щоб на нього сварилися і вимагали гроші за цей ремонт”, – каже мати Наталія Гуменюк ТСН.

Гроші на ремонт не здавала мама, а "отримував" за це син. Нагадування про гроші, які потрібно здати за ремонт класу, вчителька писала в щоденнику і олівцем в табелі. Хлопець це сприйнв як публічну образу і відмовився ходити на уроки.

Мама Наталя овдовіла чотири роки тому, сама виховує двох дітей-школярів і працює вчителькою у цій же Перепельницькій школі. Гроші на ремонт не здавала з кількох причин:

  • їй особисто про це ніхто не казав;
  • вже зробила за власні гроші мініремонт у своєму класі.

Директорка школи Ірина Коваль заперечує, що класних керівників зобов'язали робити ремонт: буцімто і батьки, і вчителі облаштовують класи виключно за власним бажанням.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

“Ініціатива вчителів, що вони в своїх класах. Ініціатива батьків, що вони хотіли помогти тій вчительці. Вчителька зателефонувала до батьків і сказала: “Якщо виявляєте бажання мені допомогти у ремонтних роботах”. Все”, – каже директорка школи.

Головна ж героїня цієї історії - класна керівниця Богдана - до школи не прийшла та оформила лікарняний. Додзвонитися до неї так і не вдалося. У поліції тим часом цю справу розслідують як булінг.

“Було встановлено факт, коли вчителька однієї зі шкіл Тернопільського району здійснювала тиск на дитину з приводу того, що її батьки не здали гроші на ремонт класу”, – повідомив глава відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович.

Директорка школи уже готує догану вчительці, бо визнає, що вимагання грошей на ремонт, – це порушення. Проблему визнають і у Зборівському відділі освіти. Шукають психолога для хлопчика, бо ні у сільській невеличкій школі, ні у їхньому управлінні такого фахівця немає. А мати Богдана переймається, як її діти вчитимуться у школі, бо, каже, вже відчуває обурення колег.

Нагадаємо, українським школяркам запропонували надягти сукні за цукерку, батьки не вірять своїм очам: "А якщо хлопчикові?"

Як повідомляв "Знай.ua", батьків змусили ремонтувати стару каналізацію в школі, піднявся бунт: "Сморід страшний"

Також Знай.ua писав, християнська етика в школі розлютила батьків: показали, як урок проводять насправді.