Світлана Корбут-мати двох синів з розумовою відсталістю. Двоє дорослих юнаків відчувають себе однорічними дітьми, не розмовляють і не можуть себе обслуговувати. Сім'я живе в Мінську, а Світлана розповіла кореспондентам супутник, як справляється з такою важкою ношею.

Зараз Кирилу 25 років, а його братові Роману 19 років. Світлана зазначила, що складно усвідомити, що діти хворі. Коли приходить усвідомлення хвороби і невиправності положення, стає легше.

Після народження старшого сина Кирила і постановки діагнозу дитині, Світлана і її чоловік пройшли обстеження у генетиків та інших фахівців. Медики не знайшли будь-яких відхилень у пари. Єдиним порушенням став резус-конфлікт у подружжя, але він не впливає на розумовий розвиток дитини в утробі матері. Пізніше Світлана завагітніла другим сином. Вони з чоловіком домовилися, що якщо він народитися здоровим, то можна буде завести і третю дитину, але другий син народився також з відхиленнями.

Світлана розповіла, що її чоловік допомагає їй у всьому і доглядає за синами. Він допомагає купати їх, годувати, робити домашню роботу. Жінка також зазначила, що розумова відсталість стала причиною надмірної ваги молодих людей. Вони погладшали і стали важити більше 100 кг.Світлана пояснила, що тут винні малорухливий спосіб життя і препарати.

Великі розміри не дозволяють купувати одяг в магазинах. Тому мама змушена шити для синів одяг сама. Купують тільки взуття і нижню білизну. При цьому сім'я живе дуже скромно. 286 рублів держава виділяє на кожну хвору дитину в місяць і ще 231 рубль – Допомога по догляду за молодшим сином.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Світлана розповіла, що один з синів ходить в спеціалізований інтернат на заняття. Вона вважає, що з такими дітьми повинні працювати люди, які знають і розуміють специфіку проблеми. Старший син цілий день сидить вдома. Він боїться виходити на вулицю і боїться чужих людей. Іноді хлопці відчувають агресію по відношенню до оточуючих і до себе. Світлана зазначила, що старший син схильний дряпати і наносити каліцтва собі, а молодший може агресивно поводитися по відношенню до оточуючих.

Незважаючи на розумову відсталість молоді люди дуже сильні фізично, але вони не звикли працювати. Світлана розповіла, як один з них розлютився, коли його на дачі попросили перенести дошку. Він її кинув і плакав ще півдня. Жінка не приховує, що дуже втомилася від такого життя, але її рятує почуття гумору.

Нагадавши, Знай повідомляв, що у Дніпрі жінка з інвалідністю позбулася житла.

Також Знай писав, що чоловік з інвалідністю врятував потопаючу людину.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні молоді мами отримають допомогу на дітей.