Сучасні USB-накопичувачі мають досить великий обсяг пам'яті та швидкість, однак є декілька причин, чому ними не можна замінити жорсткий диск.

Як пише портал gsminfo.com, портативний USB-накопичувач не призначений для зберігання файлів на тривалий термін. Також флешка не підійде для постійної роботи.

Флешка

Так, вона може працювати, підключеної до ПК і роками, а може пропрацювати всього 1 день – тут як пощастить. Багато залежить від виробника – чим відоміший бренд, тим кращий пристрій. Насправді бувало, що флешка переставала працювати без видимих ​​причин навіть після 5 хвилин роботи з нею.

Флешка призначена перш за все для перенесення даних, але багато користувачів використовують її в ролі резервної копії важливих документів, що теж не так.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Були ситуації, коли інформація на накопичувачі губилася без будь-яких причин. Записали дані, а за тиждень пристрій вимагав форматування.

Дані на флешці записуються всередині мікророзділів мікросхем у вигляді електричного заряду. На його збереження впливають різні чинники — від температури експлуатації до статичної електрики. Траплялися випадки, коли при підключенні флешки до ПК або при включенні ПК з вставленою флешкою ​​накопичувач виходив з ладу через стрибок напруги.

Ремонт та відновлення даних із флешки не завжди можливий, а якщо і можливий, то коштує не дешево.

Відновлення інформації із флешки https://www.pexels.com/ru-ru

Друга причина, через яку не варто перетворювати флешку на жорсткий диск, — швидкість. Вона точно буде нижчою, ніж вбудований SSD-накопичувач, але може бути вищим за швидкісні характеристики класичного HDD. Але знову ж таки, не завжди – при постійній роботі з флешкою ​​вона нагрівається і може працювати повільно.

Нагадаємо, ми писали, що топ смартфонів у травні: що радять купувати до 12 тисяч грн.

Як повідомляв "Знай.ua" ASUS представили консоль ROG Ally: чи здивує геймерів "вбивця" SteamDeck.

Також "Знай.ua" інформував, на Марс мають полетіти одні жінки – вчені здивували, чому чоловікам туди "ходу немає".