Asus нарешті представив портативну консоль ROG Ally. Її вже назвали "вбивцею" SteamDeck.

Фактично, це компактний переносний комп'ютер з Windows 11, достатньо потужний, щоб запускати ігри класу AAA та інді-ігри у роздільній здатності 1080p. Старша модель з Z1 Extreme коштуватиме 699.99$ і вийде 13 червня, а молодшу з Z1 за 599.99$ випустять у третьому кварталі 2023 року.

Портативна ігрова консоль Asus ROG Ally. Фото: Youtube

Що отримала нова консоль?

  • Процесор: AMD Ryzen Z1 Extreme / Z1
  • Дисплей: 7" 1080p при 120Hz
  • Оперативна пам'ять: 16GB
  • Диск: 512GB / 256GB
  • Батарея: 40Wh
  • Консоль йде із 3 місяцями PC Game Pass.

Треба сказати, що в ASUS ROG Ally доступний повноцінний геймпад з усіма звичними органами управління, тактильним відгуком та 6-осьовим гіроскопом. Додатково пропонуються два динаміки, масив мікрофонів, комбінований звуковий роз’єм 3,5 мм, сканер відбитків пальців, кард-рідер формату microSD UHS-II, комбінований порт ROG XG Mobile Interface та USB Type-C (з USB 3.2 Gen 2, підтримка DisplayPort 1.4).

Портативна ігрова консоль Asus ROG Ally. Фото: Telegram

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Також доступні модулі бездротового зв’язку Wi-Fi 6E (802.11ax) та Bluetooth 5.2. Вбудований акумулятор має місткість 40 Вт·год. Пристрій має розміри 28×11,1×2,12~3,24 см та вагу 608 г.

IGN у своєму огляді називає консоль ідеальною портативною Game Pass машиною, хвалить екран та продуктивність, проте каже, що від батареї консоль живе не дуже довго. Наприклад, у FIFA 22 на середніх налаштуваннях вона протрималася півтори години.

Polygon порівнює характеристики всіх основних портативних консолей. В огляді йдеться, що ROG Ally вирізняється з-поміж конкурентів багатьма речами — окрім швидкого процесора та специфікацій оперативної пам'яті, це чи не перший портативний комп'ютер зі швидшим роз'ємом для карт пам'яті microSD UHS-II, що забезпечує вищу швидкість передачі даних, ніж його конкуренти.

Портативна ігрова консоль Asus ROG Ally. Фото: Telegram

Оскільки новинка є повноцінним комп’ютером, вона забезпечує підтримку Steam, EA App, Xbox Game Pass Ultimate і PC Game Pass, Epic Games Store, GOG Galaxy 2.0, застосунків Android та інших бібліотек ігор.

Нагадаємо, ми писали, що на Марс мають полетіти одні жінки – вчені здивували, чому чоловікам туди "ходу немає".

Як повідомляв "Знай.ua" шахраї чатують на вас всюди: чому українцям треба бути обережнішими у Telegram.

Також "Знай.ua" інформував, Тhe Last Of Us 1 зазвучить шикарною українською: "Голоси ідеально підходять".