У деяких випадках акумулятор телефону може розряджатися навіть під час заряджання. Існує кілька можливих причин цього явища, та зазвичай це означає, що ваш гаджет розпізнає підключений кабель, але живлення не надходить до акумулятора.

Причини можуть варіюватися від проблеми з зарядним пристроєм до проблеми з зарядним портом або навіть телефоном.

Не оригінальний зарядний пристрій
Використання "не рідного" зарядного пристрою може призвести до того, що заряд акумулятора телефону розряджається навіть під час заряджання. Якщо ви користуєтеся підробним зарядним пристроєм, це може призвести до погіршення якості зарядки і навіть пошкодження батареї. Тому рекомендується завжди використовувати оригінальний зарядний пристрій, що поставляється з телефоном, або купувати зарядний пристрій від офіційного виробника або довіреного постачальника аксесуарів.

Телефон, фото grozny

Очистіть порт зарядки вашого телефону

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Порт зарядки телефону може забруднюватися пилом, брудом або волоссям, що може заважати зарядці. Чистка порту зарядки є досить простою процедурою. Вам знадобиться коктейльна паличка, зубочистка або інший тонкий предмет, який можна вставити в порт, щоб видалити забруднення.Краще за все використовувати предмети з дерева або пластику, щоб не пошкодити що-небудь всередині порту. Якщо це не вирішує проблему, можливо необхідна заміна кабелю або зарядного пристрою.

Зарядний пристрій: скрін з DailyStar

Не користуйтесь телефоном під час зарядки
Ваш телефон може повільно заряджатися, якщо ви граєте в ігри з інтенсивною графікою, завантажуєте великі файли або дивитесь фільми на максимальній яскравості. Це пов'язано з тим, що смартфон може витрачати багато енергії на ці процеси і не отримувати достатньо заряду. Ми рекомендуємо закрити всі процеси та залишити телефон заряджатися протягом наступних кількох хвилин (або годин). Після цього ви зможете знову користуватися ним як звичайно.

Використання USB-порту комп’ютера
Іноді підключення телефону до USB-порту комп'ютера може бути причиною проблем з його заряджанням, оскільки ці порти не завжди надають достатньої потужності для задоволення потреб акумулятора мобільного пристрою. Якщо ви заряджаєте телефон через USB-порт і водночас використовуєте програми, що споживають заряд, такі як ігри та відео це може спричинити проблеми зі швидкістю заряджання. Щоб вирішити цю проблему, краще заряджати телефон від звичайної настінної розетки. Крім того, спробуйте закрити всі програми під час заряджання і перевірте, чи збільшується відсоток заряду батареї.

Зарядний пристрій: скрін з DailyStar

Телефон починає перегріватись
Перегрітий пристрій не може зберігати достатньо заряду акумулятора, тому телефон може не заряджатися взагалі або заряд акумулятора буде знижений.
Спочатку слід вимкнути телефон і дати йому охолонути, перш ніж почати його заряджати, якщо проблема полягає у перегріві. Це може вирішити проблему.

Якщо ніякі з цих порад не допомагають, можливо, причина проблеми полягає в чомусь іншому. В такому випадку, можна звернутися до фахівця з ремонту гаджетів або виробника телефону, щоб отримати додаткову допомогу і перевірити телефон на наявність інших проблем.

Нагадаємо, раніше заряджати смартфон потрібно правильно: 5 золотих правил, які продовжать службу вашого гаджета

Як повідомляв портал "Знай.ua", Три нескладних способи: українцям показали, як пришвидшити роботу смартфона на Android

Також "Знай.ua" писав, що Глава Мінцифри Федоров терміново звернувся до Sony, Microsoft та Valve Corporation: заборонити продаж Atomic Heart