Деякі дії, які можуть здаватись звичними та несуттєвими, насправді здатні спричинити шкоду їхнім пристроям.

Чотири найбільш шкідливі звички, яких потрібно уникати, якщо ви хочете довго користуватися своїм телефоном і не витрачати зайві кошти на його ремонт або заміну.

Смартфон. Фото: Youtube

Перезаряджання телефону

Деякі люди вважають, що телефон треба заряджати до повного заряду. Однак це може завдати шкоди батареї через її надмірний перегрів. Експерти рекомендують заряджати телефон, коли рівень заряду батареї складає менш як 20% і зупинятися на 80-90% заряду.

Неоригінальні зарядні пристрої

Краще використовувати "рідні" зарядні пристрої від виробника. Якщо заряджати телефон іншою зарядкою (наприклад, бюджетним аналогом або пристроєм іншого виробника), батарея може швидко приходити в несправність. Також телефон може зіпсуватись, якщо відбудеться самозаймання через неякісну збірку конструкції.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

Безліч додатків

Кожен встановлений додаток постійно використовує ресурси пристрою і може прискорити його старіння. Крім того, надмірна кількість додатків стає причиною повільної роботи телефону, перегріву і швидкого розрядження акумулятора.

Неправильне зберігання телефону

Треба враховувати, що телефони псуються через вологу, перепади температур та удари. Тому слід зберігати телефон в сухому місці, віддалено від води та інших рідин, а також берегти від механічних пошкоджень.

Рекомендується використовувати захисний кейс, уникати використання телефону при морозі та не тримати довго під прямими сонячними променями.

Нагадаємо, ми писали, обов'язковий техогляд в Україні: хто, коли і за скільки має вести своє авто на перевірку.

Як повідомляв "Знай.ua" чому інтернет в телефоні зникає зі швидкістю світла: які можуть бути причини.

Також "Знай.ua" інформував, 22-річна студентка обхитрила суд за допомогою ChatGPT та скасувала виписаний штраф: "Було складно".