Розроблена російською студією Mundfish Atomic Heart вийшла трохи більше місяця тому і встигла сильно гучніти, але не в хорошому сенсі цього слова. У грі повно російської пропаганди та деталей, які ображають українців. У той же час творці в одне горло кричать, що гра "поза політикою". У цьому питанні можна ставити крапку, адже сплив ще один цікавий нюанс. Про це пише telegram-канал XGTV.

Скандальна Atomic Heart ще до офіційного релізу викликала багато критики, особливо з боку українських геймерів. Нічого дивного, адже гра є відкритою російською пропагандою, ностальгією за СРСР. Студія Mundfish проштовхує тези, що вона поза політикою, і деякі люди це сприймають як аргумент.

Кадр із Atomic Heart. Фото: скрін youtube

Втім, водити геймерів за ніс у творців Atomic Heart навряд чи вдасться. "Аполітична" гра спіймалася на колаборації з "армією росії", магазином, який спеціалізується на продажу мілітарі одягу в Москві. На вітрині красуються відразу чотири величезні плакати, які доводять, що цей "шедевр" ігрової промисловості все ж таки "в політиці".

Atomic Heart та "армія росії". Фото: NEXTA

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Нагадаємо, що в сюжеті самої Atomic Heart описуються події альтернативної історії 50-х років, коли Радянський Союз вийшов із Другої світової війни науково та технологічно передовим, досягнувши піку розвитку з холодним ядерним синтезом та розумними роботами.

Раніше Знай писав, тепер кожен може сісти за штурвал Ан-255 "Мрія": Microsoft Flight Simulator додав легендарний літак до ангару.

Також ми писали, що Дженсен Еклз продався росіянам в Atomic Heart: намагаються пролізти у світ і затягнути українців ідеалізацією "совка".

Крім того, ми писали, що голова Мінцифри Федоров терміново звернувся до Sony, Microsoft і Valve Corporation: заборонити продаж Atomic Heart.