Смартфон – невід'ємний гаджет мільярдів людей у ​​всьому світі, який використовується протягом усього дня.

Іноді настав час зарядити телефон, щоб продовжити його час користування. Але частина людей не залишають пристрій десь осторонь, а продовжують працювати з ним - і це, частково, помилка. Тому фахівці й спробували відповісти на запитання, чи можна користуватися телефоном під час його підзарядки, а також звернули увагу на потенційні небезпеки.

Смартфон. Фото: скрін youtube

Сучасні смартфони мають можливість швидкого заряджання. У них немає проблем із перегрівом або перевантаженням, навіть якщо їх використовують під час заряджання. Однак, щоб швидше зарядити телефон до 100% і не витрачати енергію на роботу додатків, радять не користуватися телефоном у цей період.

Крім того, слід використовувати тільки оригінальний зарядний пристрій, щоб уникнути пошкодження батареї та пристрою взагалі. Використання смартфона під час заряджання може стати небезпечним через дві ключові проблеми — ризик перегріву та ризик ураження електричним струмом.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Смартфон. Фото: скрін youtube

У першому випадку під час заряджання батарея виробляє тепло, а користування телефоном може призвести до подальшого нагрівання, яке може пошкодити апарат і навіть викликати пожежу.

А ось щодо ризику ураження електричним струмом, тут слід згадати закон Ома, згідно з яким електрострум протікає через провідник з найменшим опором. Тому, у якийсь момент, ваше тіло також може стати "провідником".

Нагадаємо, ти мене знімаєш, і я тебе теж: чи законно, коли копи "фіксують" порушення правил дорожнього руху на свій телефон

Як повідомляв "Знай.ua", заряджати смартфон потрібно правильно: 5 золотих правил, які продовжать службу вашого гаджета

Знай.ua писав, смартфон впав у воду: як діяти, щоб врятувати гаджет і чого робити категорично не можна