Повільний домашній інтернет – проблема, з якою стикався кожен власник Wi-Fi роутера. Низька швидкість передачі даних не дає нормально працювати в мережі та чинить суттєвий емоційний тиск на користувача. Вирішити цю проблему можна за 6 простих кроків. Про це пише Мінреінтеграції.

Повільна робота домашньої мережі Wi-Fi може свідчити про слабкий сигнал роутера. Щоб виправити проблему, слід вжити кількох дій.

Wi-Fi роутер, скріншот: Youtube

Крок 1

Перевірити настоянки маршрутизатора та переконатися, що вимкнено ліміт швидкості сигналу. Бажано, щоб прошивка пристрою була оновлена ​​до останньої версії.

Крок 2

Створити рівномірний розподіл сигналу всім пристроям, підключеним до маршрутизатора. Для цього пристрій потрібно помістити ближче до центру.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Крок 3

Максимально високо підняти маршрутизатор, наприклад, поставити на полицю. Справа в тому, що пристрій схильний розповсюджувати сильні сигнали вниз, а такий нехитрий "трюк" забезпечить максимальне покриття.

Wi-Fi роутер, скріншот: Youtube

Крок 4

Розташувати WI-FI-роутер якомога далі від інших електронних пристроїв та великих металевих предметів, адже є перешкодами для сигналу.

Крок 5

Збільшити концентрацію та потужність сигналу. Зробити це просто – направити вгору або нахилити в один бік антени маршрутизатора.

Крок 6

Придумати максимально надійний пароль та вибрати тип безпеки WPA2, щоб уникнути стороннього втручання, що може спричинити зниження швидкості передачі даних.

Раніше портал Знай повідомляв, Київстар, lifecell та Vodafone попередили про неполадки в роботі мобільного зв'язку та інтернету: що сталося.

Також наш портал інформував три нескладні способи: українцям показали, як прискорити роботу смартфона на Android.

Крім того, ми писали розширення для браузера, які точно полегшать життя: безпека, розваги та інші плюшки.