Росіяни тільки й вміють гримати зброєю, красти та шантажувати. Пересічні громадяни, айтішники, або президенти, всі вони зліплені з одного імперського тіста. Стало відомо про крадіжку даних нової гри українських розробників, культового S.T.A.L.K.E.R. 2.

Зламавши Discord-сервер розробника GSC Game World, рсня вкрала 30 ГБ даних гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, і тепер шантажує творців. Про це повідомили розробники на своїй сторінці у Twitter.

Кадр з гри "Сталкер.2". Фото: Twitter

Хакери стверджують, що отримали доступ до приватних каналів та злили деякі дані початкової версії гри середини 2019 року.

Нещодавно обліковий запис програми для спільної роботи із зображеннями одного зі співробітників компанії був зламаний. Відповідальність за це взяла на себе спільнота з російської соцмережі, отримані дані збираюся використати для шантажу і залякування, і це далеко не перша спроба зламу і зливу в наших даних, в тому числі й особистих. Вже понад рік нас постійно атакують — шантаж, агресія, злами, спроби негайно впливати на розробку та компанію загалом. Ми українська компанія і, як і більшість українців побачили за останній час безліч на багато страшніших речей: наші зруйновані будинки, понівечені долі та смерті наших близьких. Залякати подібними діями нас не вийде шантажувати теж. — зазначили розробники.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Візуальні матеріали вже поширюються у російській соцмережі "ВКонтакте" та на відповідних форумах. Росіяни вимагають "переосмислити ставлення до гравців із Білорусі та росії", залишити російську озвучку та відкинути "політизованість".

Автори проєкту просять не розповсюджувати старі крадені матеріали.

Скриншот повідомлення

Віддані фанати підтримали творців гри та вирішили дати поради розробникам:

"Приберіть свинособачу взагалі", "Додайте у гру жалюгідного сцикливого мутанта і назвіть його Х**ло... Воно не нападає на сталкерів, а навпаки — тікає і ховається від них у бункері... Харчується ботоксом", "Доробляйте, нікого не слухайте. Куплю гру неодмінно, не грала з моменту виходу Скайріма, але це тепер справа принципу", - прокоментували інформацію українці.

Скриншот коментарів

Нагадаємо, ми писали, що глава Мінцифри Федоров терміново звернувся до Sony, Microsoft та Valve Corporation: заборонити продаж Atomic Heart.

Як повідомляв "Знай.ua" тепер кожен може сісти за штурвал Ан-255 "Мрія": Microsoft Flight Simulator додав легендарний літак до ангару.

Також "Знай.ua" інформував у Hogwarts Legacy знайшли Україну: незалежна з 1890 року.