Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров направив офіційні запити Sony, Microsoft та Valve Corporation з проханням заблокувати продажі російської гри Atomic Heart. Про це він повідомив у своєму telegram-каналі, а також twitter.

Михайло Федоров заявив, що російська пропаганда вирішила зміцнитися ще й в ігровій індустрії, щоб не допустити цього, він закликав заборонити продаж гри Atomic Heart від російських розробників. Міністр зазначив, що листи в компанії Sony, Microsoft і Valve Corporation вже надіслано і очікується відповідь.

Михайло Федоров, фото: Знай.ua

"Офіційні вимоги заборонити продаж гри Atomic Heart. Я вірю, що жоден із цих бізнесів не підтримує кривавий режим, вбивства чи романтизацію комунізму. Абсолютно новий рівень російської цифрової пропаганди – використання ігрової індустрії", - зазначив Михайло Федоров.

Реліз гри Atomic Heart відбувся 21 лютого 2023 року. У ній описуються події альтернативної історії 50-х років, коли Радянський Союз вийшов із Другої світової війни науково та технологічно передовим, досягнувши піку розвитку з холодним ядерним синтезом та розумними роботами.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Кадр із Atomic Heart. Фото: скрін youtube

Кадр із Atomic Heart. Фото: скрін youtube

На думку багатьох геймерів, Atomic Heart паразитує на ностальгії за СРСР і популяризує російську агресію проти України.

Раніше Знай писав, тепер кожен може сісти за штурвал Ан-255 "Мрія": Microsoft Flight Simulator додав легендарний літак до ангару.

Також ми писали, що Дженсен Еклз продався росіянам в Atomic Heart: намагаються пролізти у світ і затягнути українців ідеалізацією "совка".

Крім того, ми повідомляли, гра Hogwarts Legacy змусила українця намалювати пропагандистську Z: "Зараз СБУ..."