В умовах, коли світло може вимкнутися будь-якої миті, ніколи не знаєш, як довго протримається телефон у тому чи іншому заряді батареї.

Залежно від багатьох факторів, час збереження заряду мобільного телефону може суттєво відрізнятися. Видання sweetsof поділилося кількома простими, але дуже ефективними правилами, які збережуть батарею вашого смартфона чи будь-якого іншого девайсу.

Пенсіонери зі смартфоном, скріншот: YouTube

Перш за все, необхідно заряджати телефон за допомогою оригінальних кабелів та блоків живлення, а також уникати залишення заряджуваного пристрою на сонці та біля джерел тепла, таких як обігрівачі та батареї. При зарядці не можна накривати пристрій і краще знімати з девайса щільні чохли. Також рекомендується уникати використання смартфона при підключенні до зарядного пристрою та не заряджати пристрій на морозі, оскільки це може призвести до металізації літію, короткого замикання та руйнування оболонки батареї.

Щоб максимально продовжити термін служби батареї, краще уникати розряджання телефону "в нуль". Літійні батареї мають обмежену кількість циклів повного заряджання, і якщо постійно витрачати заряд повністю, то термін експлуатації акумулятора значно скоротиться. Щоб зберегти батарею, рекомендується підтримувати рівень енергії між 20 та 80%.

Популярні новини зараз

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Зарядка для смартфона з автоакумулятора, скріншот: YouTube

Крім того, згідно з рекомендаціями видання можна використовувати простий лайфхак, який допоможе продовжити автономну роботу телефону. Експерти рекомендують вимкнути функцію місцезнаходження, яка може допомогти заощадити заряд батареї телефону.

Нагадаємо, прискорити смартфон та зберегти заряд батареї: чи потрібно закривати програми

Як повідомляв "Знай.uа", самі собі шкодимо: які популярні звички прискорюють погіршення зору

Знай.uа писав, знатимете, що з родичами все добре: українцям показали корисний додаток