Мова йде про відкладення часу пробудження та перенесення будильника, ця функція часом може врятувати від запізнення, але якщо використовувати її зачасто, можна порушити нервову систему.

Постійно відкладати час пробудження – погана ідея. Через постійні стрибки від напівдріму до пробудження організм не може завершити цикл нормального сну. Це приведе до зниження працездатності, концентрації уваги та активності. Сомнолог Дейдра Максвіні розповіла The Hard Shoulder про функцію в телефоні, про яку варто забути.

будильник, фото Pxhere

Циркадний ритм, також відомий як "внутрішній годинник", відповідає за якість і кількість сну. Його легко порушити одним простим дією. Щоб циркадні ритми були в нормі слід прокидатися щодня в один і той самий час, незалежно від того, коли ви лягли спати.

Краще відразу встановити будильник на 10-15 хвилин пізніше та врятувати свою нервову систему від зайвої напруги.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Здоровий сон. Фото: Youtube

Експерт назвала функцію "відкласти будильник" – "найгіршим винаходом на світі". Адже щоб прокинутися відпочилим, слід прокинутися в стадії швидкого сну, яка наступає після попередніх фаз сну. Натиснувши на кнопку повтору на будильнику, організм не повертається в цикл швидкого сну, а за 9-10 хвилин людина не отримує порцію здорового сну.

Нагадаємо, ми писали, що не варто включати навіть для "фону": чому не можна спати перед увімкненим телевізором.

Як повідомляв "Знай.ua" що робити, щоб зменшити вплив стресу на своє тіло: поради психолога.

Також "Знай.ua" інформував, найефективніші продукти-антидепресанти: що потрібно їсти, аби покращити натрій і мислити позитивно.