Для наших читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без автомобільних новин, є кілька дуже корисних порад щодо процедури вибору АКБ. Важко не погодитись, що акумулятори водії купують далеко не щодня. Вони дуже відрізняються один від одного, наприклад, висотою та розташуванням клем – з придбанням можна і не вгадати.

Про це ми дізналися з відео одного з найпопулярніших українських автоблогерів у мережі YouTube.

Заміна АКБ, скрін: YouTube

За словами експертів, до такого придбання варто підійти вдумливо, вивчивши всі нюанси. Наприклад, дуже важливо звернути увагу на країну, де випущено акумулятор.

Ще є нюанс, наші читачі чудово знають, що українські захисники отримують автомобілі зараз практично з усіх куточків планети, і в Україну ввезли без мит також і "азіаток". Багато з таких автомобілів у терпимому стані, але найменше, що можна зробити - це замінити акумулятор і не паритися через дрібниці.

Популярні новини зараз

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Показати ще

Для азіатських моделей батареї зазвичай вищі, ніж аналогічні за ємністю АКБ для європейських авто. Тому "європейок" можна використовувати на машинах з Японії чи Індії, а от навпаки вже не вийде.

Машини, скріншот: YouTube

Ще важлива відмінність - запобіжники для плюсового дроту, якими забезпечені сучасні машини. Через них теж можуть виникнути проблеми при встановленні батареї не того виробника.

У східних екземплярів клеми виступають над корпусом (вони бувають як круглими, і плоскими). А у європейських та американських — завжди два круглі полюсні висновки, які втоплені в нішах. Тому це також слід звернути увагу під час виборів АКБ.

"Не помиліться з розмірами! Більшість масових батарей мають однакову ширину – близько 175 мм. Повна висота "європейок" та "американців" становить близько 190 мм. "Азіаткам" додають зростання виступаючі полюсні висновки - повна висота таких АКБ досягає 225-227 мм", - радять експерти.

Нагадаємо, фінансова допомога напередодні свят: хто може отримати гроші.

Раніше повідомлялося, зберегти зв'язок під час блекауту: українців попередили про підступну аферу.

Також, в Україні планують змінити процедуру отримання прав водія: буде посилений контроль на іспитах і не тільки.