Наші читачі знайомі з автомобілями, які виготовив радянський автопром. Цілі легенди хочуть про автомобілі марок "Жигулі", "Волга" та "Запорожець". Але також є ще й "родзинка" - мова піде про не менш легендарну "Таврію".

Таврія – перший український автомобіль із переднім приводом. Ця машина має багато різноманітних модифікацій. Про це пише портал "Hyser".

"Таврія", скріншот: YouTube

З 1983 по 1996 рік Степан Кравчун очолював Запорізький автомобільний завод "Комунар", де й виготовлялися ці автомобілі. Цей завод був першим, де було випущено перший український автомобіль європейського зразка.

"Таврія", скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Насамперед хочеться відзначити, що за всі роки виробництва Таврія мала дуже багато різних прототипів та модифікацій. Сюди можна зарахувати прототип ЗАЗ-1102, який розроблявся 1970 року. За основу цієї Таврії взяли технічні дані автомобіля Ford Fiesta. У серійне виробництво ця машина надійшла лише 1988 року.

"Таврія", скріншот: YouTube

Також варто відзначити і ЗАЗ 1306, який є чотиримісним пікапом, проте в серійне виробництво він так і не надійшов. Таврію в кузові купе було створено на заводі "ВЕПР". Цей автомобіль повинен був служити гоночним екземпляром.

"Таврія", скріншот: YouTube

Окрім цього, особливу увагу слід приділити і ЗАЗ 1102 "Тюнінг". Цей екземпляр має незвичайний бампер та спойлер на верхній частині авто. Тут можна помітити капот від Славути та алігаторну систему, що говорить про те, що капот відкривається проти руху.

Нагадаємо, ось так виглядав перший мотоцикл, зібраний в Україні: "Червоно-чорний монстр".

Раніше повідомлялося, перший український позашляховик, розроблений ще за СРСР: "Волинське диво...".

Також, ВАЗ-2106 простояв незайманим 25 років і ще пахне заводом: про таку машину мріяли мільйони.