Через підступні російські ракетні атаки на нашу критичну інфраструктуру мільйони людей залишаються без електрики, води, опалення та зв'язку. За таких умов українці використовують альтернативні джерела живлення, включаючи батарейки.

Не секрет, що від батарейок працюють світильники, ліхтарики, радіо, комп'ютерні мишки, домашні тонометри для вимірювання артеріального тиску та інша техніка.

Батарейки, скріншот: YouTube

Не завжди під рукою є батарейки потрібного розміру, але є лайфхак, який допоможе вирішити проблему. Його ми побачили на YouTube.

В електроприлад можна вставити батарейку меншого розміру за допомогою фольги, головна умова – щоб вони мали однакову вихідну напругу. Як правило, пальчикові батарейки мають напругу 1,5 вольт (це вказано на батареї або упаковці).

Популярні новини зараз

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Візьміть шматок алюмінієвої фольги, щільно згорніть її і вставте між батареєю і контактом приладу. Зробити це можна з будь-якої сторони, але зберігаючи при цьому орієнтацію полюсів (+ та -) згідно із вказівками на приладі.

Батарейки, скріншот: YouTube

Замість фольги також використовують пружинки. Витягти їх можна зі старих приладів, які вже не працюють.

А ось на головному фото ви можете спостерігати за дивом техніки, яке називається просто – ліхтарик з коробка. Все просто, його роблять із коробки сірників (порожньої), батарейок, копійки номіналом у п'ятак (багато в кого такі залишилися) та світлодіода. Все - легко та просто. Наш вищеописаний лайфхак теж допоможе налагодити батарейки в цьому гаджеті.

Нагадаємо, лайфхак, який збереже вашу працездатність: як продовжити час роботи ноутбука у разі відключення електрики.

Раніше повідомлялося, "Все, питання вирішили": лайфхак для українців, як зробити водопровід із однієї пластикової пляшки.

Також, як правильно зберігати овочі, коли немає світла: лайфхаки, що дозволяють знайти альтернативу холодильнику.