У Instagram опублікували фотографію знайденого у Франції експортного варіанта радянської класики - "Запорожця"

Ні для кого не секрет, що крім Радянського Союзу окремі моделі виробництва радянського автопрому користувалися популярністю і в країнах Європи. Серед цих моделей був і улюблений багатьма малолітражний автомобіль "Запорожець". Instagram-аккаунт "zazgarage" опублікував фотографію, на якій зображений саме такий автомобіль.

Варто відзначити, що радянські автомобілі в Європі мали популярність, проте справедливо буде сказати, що ця популярність була досить відносно, у зв'язку з чим машини випускалися досить малим тиражем. Тим не менш, французькими дорогами, як і раніше, їздить ЗАЗ-968 тих років.

Примітно, що саме ЗАЗ-968А, а не його модифікована версія ЗАЗ-968М, стала останньою моделлю Запорожця, яка мала попит за кордоном.

Традиційно експортні версії радянських автомобілів допрацьовувалися імпортерами, за рахунок чого вигідно відрізнялися рівнем комфорту від моделей, призначених для внутрішнього ринку. Відмінною рисою експортної мильниці є наявність дзеркала заднього виду на крилі. Крім того, експортні версії обладналися зручнішими сидіннями та кермом, холдингами з боків кузова та радіоприймачем.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

Зображений на фотографії "Запорожець" стоїть на одній із підземних парковок. Видно, що машину доглядають, бо незважаючи на свій похилий вік (а постачалися такі "Запорожці" в середині сімдесятих") виглядає як новий.

ЗАЗ-968 "Запорожець", скріншот з відео

Нагадаємо, що нікальна 40-річна Волга 24 і ГАЗ 21 , як у Юрія Гагаріна: раритетні авто, які просто валялися в лісах України.

Раніше ми повідомляли, що шумахер позаздрив би: як виглядає легендарна "Таврія" з ралійною начинкою.