Вам, наші дорогі читачі, буде важко в це повірити, але у багатьох з нас можуть вдома лежати "девайси", які можна продати за дуже хороші гроші. Так, фахівці з британської компанії "Protect Your Bubble" розповіли усьому світу, які моделі старих мобільних телефонів можна вигідно продати на сучасному ринку.

Про це стало відомо завдяки публікації компанії "Protect Your Bubble" в одній із соціальних мереж.

Motorola DynaTAC 8000X, скріншот: YouTube

Перший у списку Motorola DynaTAC 8000X і не дивно, адже він став найпершим у світі мобільним телефоном. Нині його середня ціна на інтернет-майданчику eBay складає 1776 фунтів стерлінгів ($1965). Цікаво, що у 1985 році він продавався майже вдвічі дорожче – 3000 фунтів стерлінгів, і далеко не кожен міг дозволити собі таке диво техніки.

HTC Touch Diamond2, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Другим за вартістю ретро-мобільником назвали HTC Touch Diamond2 , що вийшов у 2009, роком пізніше за iPhone 3G другого покоління від Apple, і позиціонувався як "персональний цифровий помічник" на базі Windows. У 2022 році такий гаджет було продано за 542,90 фунтів ($600), хоча 13 років тому він коштував приблизно $145. Це був перший сенсорний пристрій із простим інтерфейсом TouchFLO 3D, який став альтернативою гаджетам Apple.

iPhone 2G, скріншот: YouTube

Трійку лідерів замикає перша модель iPhone, яку називають iPhone 2G. Як з'ясували дослідники, у Великій Британії її середня ціна становить 542 фунти або близько $600. Друге покоління смартфонів Apple також цінується колекціонерами — здебільшого за нього пропонують $333.

Варто також розповісти, що нещодавно не розпакований iPhone 1 продали на аукціоні за $40 тисяч. Як запевнили організатори, пристрій жодного разу не використовувався і зберігався в оригінальній заводській упаковці, звичайно, разом із запаяною плівкою.

Нагадаємо, якщо світла немає кілька днів: як рятуватися в критичній ситуації, правила виживання.

Раніше повідомлялося, гра "Wild Hearts", схожа на "Monster Hunter" від EA, вийде швидше, ніж очікувалося: барвистий геймплей у стародавній Японії.

Також, Stuffcool представила магнітний бездротовий павербанк ємністю 10000 мАг.