Ейдан Меллер, який створив ультрареалістичного робота Ай-Да, вважає, що через три роки ми зіткнемося з неймовірними змінами, і стверджує, що ми всі приречені, якщо зміни не відбудуться зараз.

Дану публікацію розмістили на порталі «DailyStar»

Ейдан Меллер також вважає, що Ілон Маск має рацію, коли стверджує, що ядерна війна зробить менший вплив на людство, ніж штучний інтелект.

Ейдан каже: «Я згоден з Ілоном Маском у тому, що ШІ є більшою загрозою, ніж ядерна війна. Є повне право нервувати з приводу підйому ШІ. Ми мчимо до того, щоб вони захопили людей, тому нам потрібно дотримуватися етики. Ми зливаємося з машинами — будьте обережні, це світ, що змінюється».

Сьогодні безкоштовна виставка Imagining AI досліджує кордон між людиною та машиною у Бодліанській бібліотеці в Оксфорді.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Ейдан буде там з Ай-Да, яка мала художню виставку в Гластонбері, де вона намалювала хедлайнера Біллі Айліш.

штучний інтелект, робот

Вона зустрінеться зі школярами та створить новий витвір мистецтва для заходу.

Ейдан додає: «ШІ покаже у дзеркалі темну сторону людини. Технології не хороші і не погані, важливим є те, як ми їх використовуємо. Ця виставка покаже, як це сталося і куди ми хочемо рухатися».

На виставці будуть представлені рідкісні листи Ади Лавлейс, першого у світі програміста, який надихнув ім'я робота. Вона померла у віці 36 років у 1852 році.

Також буде один із двох двигунів Беббіджа, попередник першого комп'ютера, який був розроблений винахідником Чарльзом Беббіджем.

Ейдан сказав: «Ми робимо ривки – роботи стануть людьми, а ШІ вже готовий маніпулювати соціальними мережами та виборами. У нас є важливі міжнародні новини про Ай-Да, які з'являться у жовтні та листопаді — глибокі інновації, які зроблять її більш схожою на людину».

Також він каже: «Цілком можливо,Ю що ШІ грає важливу роль у зміні уряду».

Як раніше повідомляв портал "Знай", штучний інтелект взяв смерть у свої руки.