Amazon запускає новий інструмент під назвою Alexa Game Control, який дозволяє геймерам використовувати голосові команди природною мовою для виконання дій у відеоіграх. Першою грою, в якій буде використано цю технологію, буде Dead Island 2.

Відповідну новину оприлюднили на ігровому порталі «theverge»

Amazon каже, що з Alexa Game Control ви зможете робити такі речі, як взаємодія з NPC та перемикати зброю, просто використовуючи свій голос. Вам не потрібно буде використовувати слово для пробудження, таке як Alexa, або навіть мати один із пристроїв Amazon Echo, і компанія заявляє, що ця функція буде працювати з будь-яким мікрофоном або гарнітурою, підключеними до ПК або консолі. Однак ви зможете використовувати такі функції Alexa, як керування пристроями «розумний дім» та замовлення їжі.

Ви можете використовувати Alexa Game Control лише при підключенні до Інтернету, але це необов'язково і не потрібно для гри в автономному режимі. І хоча вам не буде потрібно членство в Amazon Prime для використання голосового управління Alexa, вам буде потрібно обліковий запис Amazon.

Зокрема, в Dead Island 2, запуск, який запланований на 3 лютого 2023 року, ви зможете використовувати свій голос для доступу до «внутрішньоігрових функцій, таких як навігація» та «маніпулювати орди зомбі», — йдеться у повідомленні у блозі Amazon.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Показати ще

На момент запуску Alexa Game Control буде доступний англійською в Північній Америці; Amazon обіцяє, що він з'явиться у «великій кількості країн та мов», але не вказав терміни. І, згідно з веб-сайтом Alexa Game Control, ця функція працюватиме лише з ПК або Xbox.

Як раніше повідомляв портал "Знай", Disney зробила важливу заяву про гру про "Залізну людину".

Нагадаємо, на Meta подали до суду за порушення конфіденційності.