Материнська компанія Facebook Meta та великі лікарні США порушили закони про конфіденційність медичних даних за допомогою інструмента відстеження, який надсилає інформацію про стан здоров'я у Facebook, як стверджують два колективні позови.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «theverge»

Позови, подані в Північному окрузі Каліфорнії у червні та липні, стосуються інструмента відстеження Meta Pixel. Інструмент можна встановити на веб-сайти для надання аналітики з реклами у Facebook та Instagram. Він також збирає інформацію про те, як люди кликають та вводять інформацію на ці веб-сайти.

Дослідження, проведене The Markup на початку червня, показало, що 33 зі 100 найкращих лікарень США використовують Meta Pixel на своїх веб-сайтах. У семи лікарнях його було встановлено на порталах пацієнтів, захищених паролем. Розслідування показало, що інструмент надсилав до Facebook інформацію про стан здоров'я пацієнтів, візити до лікаря та алергію на ліки.

В одному із судових позовів пацієнтка каже, що її медична інформація була відправлена ​​у Facebook інструментом Meta Pixel на порталах пацієнтів Каліфорнійського університету в Сан-Франциско та Dignity. Потім пацієнтці була показана реклама, націлена на її серце та коліна, йдеться у позові.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

В іншому позові від пацієнта із системи охорони здоров'я MedStar у Балтіморі, штат Меріленд, стверджується, що щонайменше 664 постачальники медичних послуг відправили медичні дані до Facebook через Meta Pixel.

Відповідно до закону про конфіденційність медичних даних HIPAA, організаціям охорони здоров'я потрібна згода пацієнта на передачу інформації про стан здоров'я, що дозволяє встановити особу зовнішнім групам. Meta каже, що вимагає, щоб групи, які використовують Meta Pixel, мали право обмінюватися даними перед відправкою цих даних до Facebook і що він відфільтровує конфіденційні дані про здоров'я. У судових позовах стверджується, що Meta свідомо не дотримується цих правил і розміщує Pixel на веб-сайтах організацій охорони здоров'я, незважаючи на те, що він знає, що він збиратиме особисту інформацію про здоров'я.

Як раніше повідомляв портал "Знай", у вашому телефоні може бути вірус, оскільки кіберзлочинці націлилися на WhatsApp.