Гуманоїдні роботи Tesla Optimus призначені для заміни людей і зрештою будуть служити мільйонам, виконуючи такі завдання, як приготування їжі, стрижка газонів та догляд за людьми похилого віку.

Відповідну інформацію продемонстрували на порталі "DailyStar"

Нові подробиці про гуманоїдний роботу Tesla Optimus розкрив генеральний директор Ілон Маск, який сказав, що вони призначені для заміни людей у ​​«повторних, нудних і небезпечних завданнях».

У есе, опублікованому в журналі China Cyberspace, Маск написав: "Боти Tesla спочатку призначені для заміни людей у ​​нудних і небезпечних завданнях. Але бачення полягає в тому, щоб вони обслуговували мільйони домашніх господарств, наприклад, готували, стригли газони та доглядали людей похилого віку".

Tesla Optimus: скрін з відео

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

За словами Маска, робот був спроектований так, щоб мати людські риси та кінцівки.

"Біт Tesla за зростанням і вагою близький до дорослої людини, може переносити або піднімати важкі предмети, швидко ходити дрібними кроками, а екран на його обличчі - це інтерактивний інтерфейс для спілкування з людьми", - сказав він.

"Ви можете поставити запитання, чому ми розробили цього робота з ногами. Тому що людське суспільство засноване на взаємодії двоногого гуманоїду з двома руками та десятьма пальцями. Тому, якщо ми хочемо, щоб робот адаптувався до навколишнього середовища і міг робити те, що роблять люди, він має бути приблизно того ж розміру, форми та можливостей, що й людина".

Tesla Optimus: скрін з відео

Маск припустив, що в майбутньому Tesla Bot може коштувати дешевше за автомобіль.

Він сказав: "Після цього корисність роботів-гуманоїдів збільшуватиметься з кожним роком у міру зростання виробництва та зниження витрат. У майбутньому домашній робот може бути дешевшим за автомобіль. Можливо, через десять років люди зможуть купити робота своїм батькам у подарунок на день народження".

Деталі бота включають комп'ютер автопілота, використовуваний в автомобілях Tesla, який буде включений в бота, що дозволить гуманоїду розпізнавати об'єкти реального світу.

Як раніше повідомляв портал "Знай", Ілон Маск заявив про третину свого плану з порятунку людства.