До війни компанія Samsung контролювала 30% ринку мобільних смартфонів у Росії. І хоча в Samsung на початку березня заявили, що припинять постачання в Росії електроніки (в т.ч. чіпів і телефонів), робота триває.

Про це йдеться у матеріалі видання «Інформатор» .

За даними CNews , з кінця червня Samsung в Росії шукає 19 нових менеджерів і 12 розробників у дослідницький центр Samsung на сайті вакансій HeadHunter – в основному в Москві. Серед них керівник відділу побутової електроніки, регіональний менеджер, менеджер по роботі з ключовими клієнтами та ін.

Якби компанія припинила продаж товарів у Росії, навіщо їй знадобилися б і нові продавці?

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Samsung, що «героїчно йшов» з російського ринку, не просто продовжує там працювати, а створює шляхи сірого імпорту в Росію для прямого обходу санкцій!

Компанія Samsung у Москві набирає фахівців для «паралельного імпорту», ​​який таким не є, оскільки закуповують у себе. Нові співробітники займатимуться контролем викладення товарів на прилавках, розповсюдженням по мережі, рекламними матеріалами тощо. Робота вже в інтернеті!

Московський офіс Samsung закуповує товар у представництв Samsung із країн Митного союзу (Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан).

Смартфони мають маркування ЄАС (Eurasian Conformity) – Євразійська відповідність на ринку держав-членів Митного союзу. Всі смартфони однакові та призначені для роботи в країнах Митного союзу (включаючи Росію).

Офіційно головний офіс Samsung у Кореї ніби проти цього, але «не помічає», що його офіційні дилери в Росії продають контрафактну техніку. На товарах є маркування російською мовою. Локалізувати техніку в Росії не треба - вона працює. Нагадаємо, паралельний (або сірий) імпорт дозволив уряд Росії в умовах санкцій.

А насправді дистриб'юторська мережа Samsung продаватиме товари компанії, куплені в країнах Митного союзу, по всій Росії.

Крім того, Samsung має завод з виробництва телевізорів у російській Калузі. У червні він частково повернувся до роботи. А офіційний сайт Samsung у Росії нічого про заборону поставок товарів до Росії не пише, зате хвалиться благодійністю та пропонує огляди нових моделей техніки.

Справжній цинізм – відзначають журналісти видання «Інформатор» . Обіцянки та заяви даються лише для того, щоб залишитися на українському ринку.

Як повідомило анонімне джерело Інформатора , що працювало з компанією Samsung, стратегічні рішення (у тому числі про продаж) в інших країнах завжди офіційно узгоджуються з центральним офісом у Кореї. Самі по собі представництва Samsung у Росії, Білорусі, Вірменії, Казахстані, Киргизії не змогли б без відома керівництва в Кореї налагодити схему «сірого імпорту». Тому цей крок, за словами джерела, узгоджений у Сеулі у центральному офісі Samsung.

Напевно, українським дітям, які ховаються у підвалах під час російських бомбардувань, не до творчості Лева Толстого.

Цікаво, якби Росія напала на Південну Корею, все одно в Росії продавалися б телефони Samsung - запитують журналісти.