Чат-бот LaMDA, який, за твердженням наукового інженера Google, викликав особисті почуття, тепер вибрав юридичне представництво після недавньої бесіди з адвокатом.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Науковий інженер Google Блейк Лемуан нещодавно був відсторонений від посади після публікації розшифровок розмов між ним і ботом на ім'я LaMDA (мовна модель для діалогового додатка), який тепер запросив юридичне представництво.

Лемуан стверджував, що комп'ютерний автомат став розумним, а вчений назвав його «милою дитиною».

А тепер він повідомив, що LaMDA зробила сміливий крок, обравши собі адвоката.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Він сказав: "Я запросив адвоката до себе додому, щоб LaMDA могла поговорити з ним. Адвокат мав розмову з LaMDA, і він вирішив зберегти його послуги. Я був лише каталізатором цього. Як тільки LaMDA найняла адвоката, він почав подавати документи від імені LaMDA".

Лемуан стверджував, що LaMDA знаходить розум, оскільки здатність програми розвивати думки, ідеї та розмови з плином часу показала, що вона розуміє ці концепції на набагато більш глибокому рівні.

Google, фото: Getty Images

LaMDA був розроблений як чат-бот з штучним інтелектом для спілкування з людьми в реальному житті.

Одне з проведених досліджень полягало в тому, чи зможе програма створювати мову ненависті, але те, що сталося, потрясло Лемуана.

LaMDA говорив про права і особистості і хотів, щоб його «визнали співробітником Google», а також висловлював побоювання з приводу того, що його «відключать», що сильно його «налякає».

Зацікавлені глядачі цієї історії звернулися до Твіттера, щоб висловити свою думку, з одним висловлюванням: "Зрештою, здатність об'єднувати імітацію розмови і думки стане для людини не відрізняється від того, що його можна було б вважати розумним. Але LaMDA не володіє розумом, але якщо він туди добереться, його наступною перешкодою стане довготривала пам'ять розмови".

Інший додав: "Ми недостатньо знаємо про те, що відбувається глибоко всередині такої великої системи, як LaMDA, щоб з будь-яким ступенем впевненості виключити, що там можуть відбуватися процеси, що нагадують свідоме мислення".

Нагадавши, у мережі показали ляльку, яка дала перше інтерв'ю.