Apple може бути змушена виплатити велику компенсацію власникам iPhone, якщо вона програє судовий процес. Компанію звинувачують у навмисному уповільненні роботи iPhone, щоб змусити людей купувати нові моделі.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «DailyStar»

Технічний гігант зіткнувся з великим судовим процесом у Великобританії на суму 768 мільйонів фунтів стерлінгів, в якому стверджується, що він навмисно сповільнював роботу старих моделей iPhone після випуску нових оновлень iOS.

Чемпіон захисту прав споживачів Джастін Гутманн подав позов до Апеляційного суду з питань конкуренції, стверджуючи, що Apple ввела в оману, змусивши їх завантажувати оновлення програмного забезпечення, які, за її словами, покращать продуктивність iPhone, але насправді уповільнюють роботу пристроїв.

Інформація про функцію, що викликала проблему, "інструмент керування живленням", нібито була прихована з приміток до завантаження під час випуску в січні 2017 року.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Iphone: фото

Гутманн стверджує, що в той час не було надано жодної інформації про те, як це вплине на продуктивність пристрою.

У його заяві також стверджується, що Apple представила інструмент, щоб "замаскувати" той факт, що нова версія iOS не була оптимізована для старих акумуляторів iPhone, і компанія вибрала оновлення програмного забезпечення, а не заміну акумуляторів.

Гутманн сказав: "Pамість того, щоб діяти чесно і законно зі своїми клієнтами і запропонувати безкоштовну заміну, ремонт або компенсацію, Apple замість цього ввела людей в оману, приховавши інструмент в оновленнях програмного забезпечення, який уповільнив їх пристрої до 58%. Я запускаю цю справу, щоб мільйони користувачів iPhone по всій Великобританії отримали компенсацію за шкоду, заподіяну діями Apple".

Iphone: фото

У 2017 році компанія Apple вибачилася за вирішення проблеми після того, як користувачі помітили проблеми з продуктивністю свого телефону, і запропонувала замінити батареї зі знижкою та дати користувачам можливість вимкнути електроінструмент.

У заяві компанії говориться: "Ми ніколи не робили і ніколи не будемо робити що-небудь, щоб навмисно скоротити термін служби будь-якого продукту Apple або погіршити якість обслуговування користувачів, щоб стимулювати оновлення клієнтів. Наша мета завжди полягала в тому, щоб створювати продукти, які сподобаються нашим покупцям, і зробити так, щоб iPhone служив якомога довше, — важлива частина цього".

iPhone

У заяві говориться, що порушеними моделями iPhone були iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus і iPhone X.

Нагадавши, прихована функція iPhone дає можливість відкривати машини.

Як раніше повідомляв портал "Знай", iPhone може кардинально змінити дизайн.