Амбітні японські вчені розкрили плани з будівництва гігантського спірального міста під водою - це дозволить нам використовувати морські глибини для видобутку ресурсів і жити поруч з колосальними восьминогами.

Дану публікацію продемонстрували на порталі «DailyStar»

Група японських архітекторів націлилася на гігантський підводний мегаполіс, який може стати першою в світі справжньою Атлантидою.

Ocean Spiral City, розроблений інженерною фірмою Shimizu Corporation буде покладатися на ресурси океану, щоб працювати і повільно плисти по світу на глибині 2,5 миль під водою.

Спіральне місто під водою: скрін з DailyStar

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

Спіральне місто може стати вирішенням проблеми зміни клімату, оскільки воно, мабуть, створить відновлювану енергію, використовуючи перетворення теплової енергії океану, яка виробляє електроенергію з різних рівнів температури океану за допомогою генератора.

Вперше представлений в 2014 році, Ocean Spiral City повинен був бути готовий прийняти своїх перших 5000 жителів до 2030 року, але, на жаль, з тих пір було мало оновлень про прогрес.

Архітектори цієї ідеї вважають, що ми недостатньо використовуємо Землю, живучи тільки на ній.

Спіральне місто під водою: скрін з DailyStar

Вони сказали: "Океан покриває приблизно 70% земної поверхні. Глибоководдя має великий потенціал для забезпечення належних циклів у глобальній біосфері. Однак ми ще не скористалися цим потенціалом. Ми думали, що зможемо використовувати безмежний потенціал морських глибин за рахунок вертикального з'єднання атмосфери, поверхні океану, морських глибин і морського дна".

У місті буде куполоподібний "базовий табір" біля поверхні, а потім спіраль, що спускається до 4000 метрів під рівнем моря, де він буде видобувати ресурси з морських глибин, а також зберігати і повторно використовувати вуглекислий газ.

Спіральне місто під водою: скрін з DailyStar

У місті також буде глибоководний підводний порт для подачі електрики, води і кисню на більш низькі глибини.