Новий розкішний літаючий концепт-кар обіцяє заможним "швидкісну подорож мегаполісом". Він їздить сам по собі і перевозить п'ять чоловік, але у нього навіть немає підстаканника або прикурювача.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

За останні кілька років ми бачили незліченну кількість концептуальних проектів літаючих автомобілів і навіть кілька реальних випробувань.

Багато хто з цих автомобілів у стилі Jetsons обіцяють перевизначити майбутнє транспорту, використовуючи комбінацію технологій штучного інтелекту та eVTOL (вертикальний зліт і посадка), але до цих пір, майже, жоден з них не вийшов на вулиці.

Це не завадило амбіційним дизайнерам придумувати божевільні висококласні схеми, щоб відвести нас з доріг в небо, як демонструє одна нова концепція від дизайнерської компанії Pantuo.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Салон літаючого автомобіля: скрін

Літаючий електричний VTOL Pantala Concept H виглядає як щось прямо з фільму "Той, що біжить по лезу" з куполоподібним лобовим склом і чотирма похилими крилами.

Він обіцяє перевозити до п'яти пасажирів по повітрю зі швидкістю 186 миль/год без необхідності використання злітно-посадкової смуги або навіть пілота, замість цього використовуючи штучний інтелект і технологію ширяння для вертикальної посадки на вулицях або будівлях.

Все це приводиться в дію 22 електродвигунами, які будуть працювати майже безшумно, а в кабіні є телевізор з плоским екраном і планшет.

Єдина проблема полягає в тому, що в автомобілі відсутні деякі з сучасних зручностей, які були у традиційних автомобілів протягом багатьох років.

На фотографіях немає підстаканника або навіть запальнички, так що це можуть бути вейпи і пляшки з водою на всю поїздку.

Салон автомобіля: скрін

Pantuo планує отримати сертифікати літаючих таксі до 2027 року і планує почати випробування прототипу пізніше цього року.

Космічне агентство США НАСА вже приступило до випробувань літаючих таксі. НАСА заявляє, що його місія полягає в тому, щоб створити «новий вид транспорту», який зможе доставляти пасажирів і вантажі з пункту А в пункт Б по небу, а також знімати навантаження з доріг з пробками.

Нагадавши, BMW випускає повністю електричний позашляховик.