Безконтактні платежі процвітали під час пандемії, але мало хто розуміє, що ви дійсно можете використовувати безконтактні платежі, щоб розблокувати і завести машину — все, що вам потрібно, це iPhone або Apple Watch.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Якщо ви коли-небудь втрачали ключі від машини перед довгою поїздкою, ви знаєте, як неприємно бути заблокованим.

На щастя, власникам iPhone більше ніколи не доведеться турбуватися про це завдяки маловідомій функції, яка дозволяє використовувати смартфон для блокування, розблокування і навіть запуску автомобіля.

Apple CarKey був вперше оголошений як частина iOS 13 і 14, а потім розширений в 2021 році за рахунок iOS 15, поточної версії програмного забезпечення, встановленого на iPhone.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Використовуючи iPhone або Apple Watch, ви можете легко розблокувати свій автомобіль за допомогою тієї ж потужної безконтактної технології, яку ви використовуєте для покупок за допомогою Apple Pay.

Apple CarKey: скрін

Спочатку Apple CarKey використовував безконтактний NFC для розблокування автомобілів, але з тих пір він був оновлений, що означає, що ви можете автоматично відкривати свій автомобіль і запускати двигун, просто наближаючись до нього — навіть без необхідності розблокувати свій пристрій.

Він дозволяє декільком людям користуватися цією послугою, а це означає, що вам не потрібно ні з ким ділитися своїми фізичними ключами, але при цьому дозволяти їм водити машину.

Послуга доступна в 45 країнах і підтримується автомобілями наступних виробників: БМВ, Ауді, Шевроле, Сітроен, Форд, Фіат, Хонда, Хондай, Ягуар, Лексус, Рено, Шкода, Тойота.

Як додати ключі від машини на свій iPhone

Apple CarKey: скрін

Перетворити свій iPhone або Apple Watch в автомобільний ключ досить просто за допомогою Apple Wallet.

Все, що вам потрібно, — це сумісний автомобіль, iPhone XS або новіше і Apple ID.

Якщо ваш автомобіль сумісний, виробник повинен запропонувати вам додаток, текстове повідомлення або електронний лист для налаштування цифрового автомобільного ключа.

Дотримуйтесь усіх цих інструкцій, а потім натисніть "Продовжити", коли вам буде запропоновано відкрити програму "Гаманець" на iPhone.

Apple CarKey: скрін

Коли з'явиться запит, помістіть свій iPhone на зчитувач ключів для вашого автомобіля, щоб підключити його до машини, потім натисніть "Готово". Потім ви можете активувати експрес-режим за допомогою Apple Wallet, який автоматично розблокує ваш автомобіль, коли ви до нього наблизитеся, або навіть заведе автомобіль в залежності від того, наскільки близько ви знаходитесь.

Нагадавши, до 2024 року мільйони зарядний пристроїв на iPhone можуть перестати працювати.

Як раніше повідомляв портал "Знай", у мережі розповіли про нове оновлення на iPhone.