На превеликий жаль, кіберзлочинність зростає: хакери, шахраї і злочинці нападають на невинних людей за допомогою шахрайства в WhatsApp.

Відповідний пост оприлюднили на порталі «DailyStar»

Тільки за останні три місяці 2022 року майже 45 мільйонів людей стали жертвами шахрайських повідомлень і дзвінків.

Бути досить технічно підкованим, щоб уникнути сумнівного повідомлення або дзвінка, - це одне, але користувачам смартфонів також доводиться боротися з потоком вірусів, шкідливих програм і хакерських загроз навіть через безпечні платформи, такі як WhatsApp.

Статистика показує, що це викликає зростаючу стурбованість у користувачів смартфонів: пошуковий трафік Google показує понад 20 000 різних запитів «як дізнатися, чи зламаний ваш телефон».

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Кіберзлочинці можуть використовувати інтелектуальні програмні експлойти, щоб стежити за кожним вашим кроком, від крадіжки ваших банківських реквізитів до стеження за вами через вашу селфі-камеру.

Whatsapp: скрін

На щастя, є кілька способів визначити, чи є ви жертвою кіберзлочинності, що дає вам можливість дістатися до кореня проблеми, не купуючи новий телефон.

Фоновий шум при телефонних дзвінках-безпрограшний варіант. Якщо хакери підслуховують ваші голосові розмови, ви можете почути незвичайний фоновий шум або тріск від того, хто отримує доступ до вашого пристрою.

В наші дні реклама всюди, але, якщо ви постійно отримуєте підозрілі спливаючі вікна на веб-сайтах або на головному екрані телефону, це може бути ознакою того, що ви заражені рекламним ПО.

Якщо ваш телефон останнім часом значно сповільнився або став занадто гарячим, це також може свідчити про те, що шкідливе ПО перевантажує ресурси вашого пристрою. Точно так же, якщо ваш телефон зовсім новий, але ваша батарея і дані значно розряджаються, вірус може тихо цокає у фоновому режимі і споживати ресурси.

Whatsapp: скрін

Найбільша ознака того, що ваш телефон може мати проблеми з безпекою, полягає в тому, що ви починаєте бачити дивні програми, повідомлення або вихідні дзвінки з вашого пристрою, які ви не пам'ятаєте, вводили.

Якщо ви стурбовані тим, що стали жертвою кібератаки, насамперед необхідно встановити на свій пристрій сертифіковане антивірусне програмне забезпечення. Avast, MalwareBytes і Bitdefender можуть захистити ваші дані. Вони пропонують різні рівні захисту від різних загроз, тому варто встановити пару додатків, щоб охопити всі бази. Вам також слід якомога швидше змінити всі свої паролі і логіни.

Нагадаємо, що Meta додає нову вкладку "дзвінки" по всьому світу.

Як раніше повідомляв портал "Знай", мільйони зарядних пристроїв для iPhone перестануть працювати через новий закон в ЄС.