Важливо повідомити, що ЄС прийняв новий закон, який зобов'язує всі телефони мати однакові зарядні пристрої, а це означає, що в найближчі пару років Apple доведеться змінити дизайн iPhone, щоб вони продовжували працювати.

Дану новину розмістили на порталі «Daily Star»

До 2024 року всі телефони повинні мати один і той же порт для зарядки, інакше вони будуть заборонені відповідно до нових законів ЄС, покликаними перешкодити користувачам купувати кілька зарядних пристроїв для своїх пристроїв.

Apple може бути змушена змінити дизайн iPhone, щоб він відповідав стандартному зарядному пристрою USB-C, який використовується пристроями Android і Samsung, а також десятками інших.

Зарядний пристрій: скрін з DailyStar

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Угода, яка повинна пройти через Європейський парламент після літа, вимагатиме, щоб всі компанії використовували один і той же зарядний пристрій для телефонів і «невеликих пристроїв» до осені 2024 року.

Це означатиме, що старі зарядні пристрої для iPhone не працюватимуть з майбутніми моделями, і що ноутбуки в кінцевому підсумку також повинні будуть використовувати зарядний пристрій USB-C як стандарт.

Пристрої, продані до 2024 року, не будуть порушені рішенням.

У минулому Apple критикувала ці пропозиції, стверджуючи, що вони пригнічують інновації.

Зарядний пристрій: скрін з DailyStar

Представник Apple заявив CNBC у вересні: "Ми як і раніше стурбовані тим, що суворе регулювання, яке передбачає тільки один тип роз'єму, швидше душить інновації, ніж заохочує їх, що, в свою чергу, завдасть шкоди споживачам в Європі і в усьому світі".

Однак, згідно зі звітом Bloomberя, Apple вже тестує iPhone з портами USB-C, припускаючи, що технічний гігант вже готується до змін.