Sony планує, що до 2025 року приблизно половина випущених нею ігор буде випущена для ПК і мобільних пристроїв, йдеться в презентації, представленої в ході щорічного дня інвесторів компанії. Діаграма, показана під час презентації, передбачає, що це буде значне збільшення в порівнянні з його випусками в цьому році, коли близько чверті випусків компанії будуть випущені для ПК і мобільних пристроїв, а решта буде розділена між її консолями PlayStation 4 і PlayStation 5.

Дану новину оприлюднили на порталі «theverge»

"Розширюючись на ПК і мобільні пристрої, і, треба сказати... також і на живі сервіси, у нас є можливість перейти від ситуації присутності в дуже вузькому сегменті загального ринку ігрового програмного забезпечення до присутності практично скрізь", — заявив президент Sony Interactive Entertainment Джим Райан в коментарях, опублікованих Video Games Chronicle.

Статистика

Райан сказав, що інвестиції в ПК та мобільні пристрої можуть призвести до "значного зростання кількості людей, які грають у наші ігри, кількість людей, які люблять наші ігри, і кількість людей, які витрачають гроші на наші ігри".

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Презентація Sony передбачає, що компанія вже пожинає плоди перенесення на ПК таких ігор, як Horizon Zero Dawn, Days Gone І God of War, а чисті продажі на платформі виросли більш ніж в три рази з 80 мільйонів доларів в минулому році до прогнозованих 300 мільйонів доларів в 2022 році. Sony заявила про свої плани випустити більше ігор для ПК; запуск етикетки PlayStation PC і навіть придбання розробника портів для ПК в минулому році.