Nvidia і Asus анонсують перший у світі дисплей G-Sync з частотою 500 Гц на виставці Computex 2022. Хоча раніше в цьому році ми бачили прототип ігрового монітора з частотою 500 Гц, Asus обіцяє випустити 24-дюймову TN-панель з частотою 500 Гц, призначену для кіберспортивних ігор з роздільною здатністю 1080p.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «theverge»

Оголошення було зроблено трохи більше ніж через два роки після того, як Nvidia і Asus об'єдналися, щоб представити ігрові монітори з частотою 360 Гц для кіберспорту на виставці CES 2020. Геймери зазвичай купують ігрові монітори з частотою 144 Гц, і навіть панелі з частотою 240 Гц досі не особливо поширені. Так що 500 Гц може здатися зайвим, але Nvidia стверджує, що це буде мати значення для конкурентоспроможних геймерів, які хочуть кращого з кращих.

робота з моніторами, pexels.com

Nvidia використовувала вражаючу камеру руху Phantom VEO 640S, щоб довести свою точку зору. Ця камера оснащена 72 ГБ оперативної пам'яті, що дозволяє записувати ігровий процес Valorant зі швидкістю до 1000 кадрів в секунду. Nvidia стверджує, що цей новий монітор з частотою 500 Гц спростить відстеження цілей завдяки більш плавній анімації, а менша кількість ореолів повинна звести до мінімуму відволікання під час ігор. Справжнім ключем до будь-якого монітора з високою частотою оновлення є зменшення затримки, і Nvidia стверджує, що ви зможете побачити, як гравці виглядають з укриття швидше, ніж хтось, що використовує монітор з частотою 240 Гц або 144 Гц.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Природно, для живлення монітора з частотою 500 Гц вам також знадобиться потужний ігровий ПК і графічний процесор. Ходять чутки, що цього літа Nvidia випустить карту наступного покоління RTX 4090, яка стане ідеальним компаньйоном для панелі з частотою 500 Гц. Монітор Asus ROG Swift 500 Гц має дозвіл 1080p, а це означає, що такі ігри, як CS:GO, Valorant і Overwatch , повинні мати можливість досягати частоти кадрів, необхідної для реального використання панелі 500 Гц з високопродуктивним графічним процесором.

Монітор нового покоління

ROG Swift 500Hz також включає в себе Reflex Analyzer від Nvidia для вимірювання затримки системи і кіберспортивний режим G-Sync з регульованим режимом вібрації, який, за словами Asus, «дозволяє більше світла проходити через кристали РК-дисплея». У цій панелі також використовується нова кіберспортивна технологія TN (E-TN), яка, за твердженням Asus, забезпечує «час відгуку на 60% краще, ніж стандартні панелі TN».