На цьому тижні з ентузіазмом і плутаниною були зустрінуті оголошення про ефективність вакцини-кандидата від Оксфордського університету і AstraZeneca, яка тепер четверта компанія, яка повідомила в прес-релізах попередні результати успіху.

Читайте Знай в Google News!

"Дуже добре мати позитивні результати з різних платформ", - говорить Ана Марія Енао Рестрепо, яка очолює зусилля Всесвітньої організації охорони здоров'я з проведення випробувань COVID-19, які порівнюють ефективність різних вакцин. "Це ще раз підтверджує нашу позитивну думку про те, що вакцини проти цього вірусу можуть бути ефективними".

Але багато людей підняли питання про відносно недорогу вакцину від Oxford і AstraZeneca, яка може виробити до 3,75 мільярда доз в 2021 році.

"Це запаморочення на багатьох рівнях, і це найгірший аспект науки згідно з прес-релізом", - говорить імунолог Джон Мур, дослідник вакцин в Weill Cornell Medicine.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Кейт Міддлтон пожертвувала своє волосся, а потім дізналася про онкологію

Показати ще

Дитина страждає від коронавірусу, кадр з репортажу Україна: YouTube

22 Листопада компанії AstraZeneca і Oxford повідомили в окремих прес-релізах, що проміжний аналіз випробувань в Сполученому Королівстві і Бразилії показав "середню ефективність" 70%. В обох дослідженнях добровольцям була призначена перша" основна " доза і ревакцинація мінімум через місяць. Але в дослідженні, проведеному у Великобританії, порівнювалися дві різні дози для основної, в той час як в бразильському дослідженні розглядалася тільки одна доза і приймалися люди в більш широкому діапазоні вікових груп. Ефективність варіювала від 62% до 90% залежно від стратегії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google розповіла, коли йти за продуктами найбезпечніше. На основі даних, зібраних зі смартфонів користувачів, пошуковик заявив, що в магазини найкраще ходити по понеділках о 8 ранку.

Як повідомляв Знай.uа, LEGO і Ferrari випустили копію легендарного спорткара з 1700 деталей. Дивно, але всередині двигуна працюють Поршні, що робить цю іграшку цілком собі цікавим конструктором, але і ціна відповідає.

Також Знай.uа повідомляв, Android-Додатки незабаром з'являться на Windows 10. Причому не через посередника, а безпосередньо в ОС. Будемо сподіватися, що Microsoft не відмовиться від цього чудового плану.