Дослідники з Йоркського університету створили новий модифікований сорт пшениці, який збільшує врожайність зерна до 12 відсотків.

Читайте Знай в Google News!

Пшениця-одна з найважливіших продовольчих культур у світі, що забезпечує 20 відсотків людських калорій; з постійно зростаючим глобальним попитом на продовольство підвищення врожайності стає критично важливим.

Селекціонери пшениці наполегливо працюють над збільшенням врожайності для задоволення світового попиту, але після "зеленої революції" 1960-х років темпи підвищення врожайності сповільнюються і в даний час становлять менше 1 відсотка на рік.

Найчастіше посівають пшеницею, nash.live

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Дослідники з Йоркського університету вирішили цю проблему, безпосередньо змінивши зростання молодого зерна, що розвивається, збільшивши кількість білка, що контролює швидкість росту рослин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google розповіла, коли йти за продуктами найбезпечніше. На основі даних, зібраних зі смартфонів користувачів, пошуковик заявив, що в магазини найкраще ходити по понеділках о 8 ранку.

Як повідомляв Знай.uа, LEGO і Ferrari випустили копію легендарного спорткара з 1700 деталей. Дивно, але всередині двигуна працюють Поршні, що робить цю іграшку цілком собі цікавим конструктором, але і ціна відповідає.

Також Знай.uа повідомляв, Android-Додатки незабаром з'являться на Windows 10. Причому не через посередника, а безпосередньо в ОС. Будемо сподіватися, що Microsoft не відмовиться від цього чудового плану.