У 2017 році Zunum Aero злетіла високо. Авіаційний стартап з Кіркленда, штат Вашингтон, вийшов з режиму невидимості і розробив сміливі плани по створенню парку з 12-місцевих гібридних електричних літаків для коротких регіональних перельотів між містами. Компанія, яка отримала мільйони доларів від венчурних компаній Boeing і JetBlue, заявила, що буде готова до польоту до 2022 року.

Читайте Знай в Google News!

Незабаром після цього ці мрії впали на землю. У 2018 році у Zunum закінчилися гроші, що змусило його звільнити майже всіх своїх співробітників і покинути штаб-квартиру. Він намагався зібрати додаткові кошти, необхідні для відновлення своїх планів. І тепер Zunum завдає удару у відповідь одному зі своїх колишніх інвесторів. На цьому тижні компанія подала позов до Верховного Суду Вашингтона, звинувативши аерокосмічного гіганта Boeing в шахрайстві, крадіжці технологій, порушенні контракту і незаконному привласненні комерційної таємниці.

Zunum, the verge

Zunum сказав, що Boeing "змовився з іншими ключовими виробниками та спонсорами аерокосмічної галузі", щоб саботувати свої зусилля щодо збору додаткових грошових коштів, і намагався переманити інженерів Zunum під час цього процесу. Стартап стверджує, що Boeing розглядав свої передові технології і потенціал для порушення авіаперевезень як загрозу своєму пануванню в світі авіації і прагнув підірвати його.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що легендарну гру Doom вдалося запустити на портативній консолі з мінімальними можливостями. Повідомляється, що ентузіастам довелося зменшувати розміри файлів текстур і прибрати звук, щоб пам'яті вистачило для запуску гри.

Як повідомляв Знай.uа, в Мережу злили інформацію про те, які iPhone отримають доступ до iOS 15, яка з'явиться вже в наступному році. Правда, старенькі смартфони від Apple не зможуть отримати нові функції довгоочікуваної ОС.

Також Знай.uа повідомляв, главу безпеки Apple звинувачують у хабарі в 200 тис. Зазначимо, що справа вже триває більше 3 років, а винним поки що нікого не визнали.