Вважається, що чорні діри є одними з найбільш екстремальних і хижих істот у Всесвіті, жадібно пожирають все, що знаходиться поблизу. Їх гравітація настільки сильна, що ніщо-навіть світло-не може вислизнути від їх захоплення, що ускладнює спостереження. Однак тепер астрономи підозрюють, що вони могли виявити пилове кільце чорної діри по відкидаються нею тіням.

Читайте Знай в Google News!

"Дражливі" вузькі яскраві промені і темні тіні, що виходять від сусідньої галактики IC 5063, були зняті космічним телескопом Хаббла НАСА.

Хоча кілька правдоподібних теорій інтригуючого світлового шоу знаходяться в стадії розгляду, сама захоплююча теорія припускає, що кільце з запорошеного матеріалу у формі трубки, відоме як тор, що оточує чорну діру, відкидає свою тінь у космос.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Професор Пітер Максим з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики, який керував дослідженням, вважає, що пиловий диск навколо чорної діри не блокує все світло.

Замість цього, зазори в диску дозволяють проникнути всередину деякого світла, створюючи блискучі конусоподібні промені величезного масштабу, протяжністю не менше 36000 світлових років. Частина світла потрапляє в щільні плями в кільці.

Ці промені і тіні видно тільки за межами галактики, тому що чорна діра і її кільце розташовані боком щодо площини галактики.

Професор Максим припускає, що взаємодія світла і тіні дає унікальне уявлення про розподіл матеріалу, що оточує чорну діру.

Він вважає, що останні спостереження Хаббла можуть дати непряме уявлення про строкату структуру диска.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що контролер з приставки від Microsoft зможе працювати зі смартфонами і планшетами Apple. У теорії, це дозволить грати в мобільні ігри з максимальним комфортом, не купуючи додатковий контролер, якщо у вас вже є в наявності Xbox.

Як повідомляв Знай.uа, NASA відправила новий супутник для поліпшення процесу прогнозування погоди. До того ж, супутник здатний по хвилях в океані визначити ймовірність тайфуну, що може врятувати величезну кількість життів людей.

Також Знай.uа повідомляв, додаток Airbnb для оренди житла зливає дані користувачів китайському уряду. Відзначимо, що Facebook та інші соцмережі не працюють на території Китаю, так як вони не згодні зі словом даних китайському уряду.