НАСА планує запустити супутник, який буде стежити за наслідками зміни клімату для Світового океану і збирати дані для поліпшення прогнозів погоди.

Супутник продовжить тридцятирічну роботу НАСА з документування підвищення рівня моря і дасть вченим більш точне уявлення про берегову лінію, ніж будь-коли.

Читайте Знай в Google News!

"Найкращий вид на океан з переднього сидіння - з космосу", - говорить Томас Зурбухен, науковий керівник НАСА.

За словами Зурбухена, коли НАСА почала свою роботу з вивчення підвищення рівня моря в 1990-х роках, вчених все ще цікавило, чи збуваються прогнози про наслідки зміни клімату. "Питання про те, чи піднімаються океани вгору чи ні [коли планета нагрівається], було вирішено цими супутниками, це не питання", - сказав Зурбухен The Verge.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Вчені НАСА зможуть проводити спостереження з більш високою роздільною здатністю набагато ближче до берега за допомогою нових супутників, що дозволить робити більш точні прогнози погоди незадовго до того, як урагани обрушаться на сушу. Коли над морем насувається сильний шторм, вода піднімається вгору. Супутники можуть використовувати цю інформацію для прогнозів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що творці Hitman анонсували нову гру по всесвіту про Джеймса Бонда. Правда, подробиць про проект не так вже й багато, а вихід гри відбудеться в 2021, якщо розробки пройде гладко.

Як повідомляв Знай.uа, штучний інтелект зміг зменшити кількість негативу на просторах соцмережі Facebook. Повідомляється, що кількості "мови ненависті" зменшилася на 95%, якщо порівнювати з минулими роками.

Також Знай.uа повідомляв, популярний мессенджер зливає дані користувачів в мережу. Що дивно, всі файли, які були відправлені через месенджер з'явилися у відкритому доступі в мережі. Іншими словами, кожен користувач мережі міг отримати до них доступ.