Згідно з повідомленням The Wall Street Journal, головний трастовий директор Airbnb Шон Джойс покинув компанію всього через шість місяців в 2019 році, оскільки колишній заступник директора ФБР висловив незгоду з практикою компанії з обміну даними в Китаї.

Читайте Знай в Google News!

Протягом багатьох років Airbnb повідомляв, що ділиться інформацією, такою як номери телефонів і адреси електронної пошти, з Урядом Китаю, коли користувач бронює оренду в Китаї. Це відбувається незалежно від того, чи є користувач громадянином Китаю або іноземним гостем - така політика потрібна для всіх підприємств сфери гостинності, що працюють в країні.

смартфон, gettyimages

Джойс, якого Airbnb найняв у травні 2019 року для захисту користувачів платформи, стурбований готовністю Airbnb ділитися даними. Джойс також заперечував проти обсягу переданих даних, таких як повідомлення, що надсилаються між гостями та господарями, повідомляє The Wall Street Journal. Він побоювався, що це може дозволити китайському уряду відстежувати іноземних відвідувачів і своїх громадян.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Американським технологічним компаніям роками доводилося вибудовувати складні відносини з Китаєм. В даний час Китай блокує такі великі компанії, як Facebook і Google, за невиконання запитів уряду про надання інформації. Інші, такі як Apple, отримують в країні величезний прибуток, але їх часто критикують за поступки уряду країни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що творці Hitman анонсували нову гру по всесвіту про Джеймса Бонда. Правда, подробиць про проект не так вже й багато, а вихід гри відбудеться в 2021, якщо розробки пройде гладко.

Як повідомляв Знай.uа, штучний інтелект зміг зменшити кількість негативу на просторах соцмережі Facebook. Повідомляється, що кількості "мови ненависті" зменшилася на 95%, якщо порівнювати з минулими роками.

Також Знай.uа повідомляв, популярний мессенджер зливає дані користувачів в мережу. Що дивно, всі файли, які були відправлені через месенджер з'явилися у відкритому доступі в мережі. Іншими словами, кожен користувач мережі міг отримати до них доступ.