Додаток для обміну повідомленнями Go SMS Pro, який було встановлено понад 100 мільйонів разів з магазину Google Play, має серйозну прогалину в безпеці, яка потенційно дозволяє людям отримати доступ до конфіденційного контенту, який Ви відправили за допомогою програми. І хоча розробник програми був поінформований про цю проблему кілька місяців тому, вони не зробили оновлень, щоб виправити те, що відбувається.

Читайте Знай в Google News!

Щоб дати вам уявлення про те, скільки інформації витікає з програми, ось що вдалося знайти TechCrunch: "переглядаючи всього кілька десятків посилань, ми знайшли номер телефону людини, знімок екрана з банківським переказом, підтвердження замовлення, включаючи чийсь домашню адресу, протокол затримання і набагато більш відверті фотографії, ніж ми очікували, якщо чесно",-говорить репортер з кібербезпеки Зак Уіттакер. Не добре.

смартфон в руках, фото Pxhere

Ось що відбувається: Go SMS Pro завантажує кожен медіафайл, який Ви відправляєте в Інтернет, і робить ці файли доступними за URL-адресою, згідно зі звітом Trustwave. Коли ви відправляєте через Go SMS Pro повідомлення з мультимедіа, таке як фотографія або відео, додаток завантажує контент на свої сервери, створює URL-адресу, що вказує на нього, і відправляє цю URL-адресу одержувачу. Якщо одержувач також має GO SMS Pro, вміст відображається безпосередньо в повідомленні, але додаток все одно завантажує файл і все ще створює цю загальнодоступну посилання в мережі.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple запатентувала чохол для iPhone, який зможе охолоджувати смартфон. В теорії, це дозволить гаджету працювати набагато швидше, так як чохол буде захищати процесор від перегріву.

Як повідомляв Знай.uа, колишній інженер Amazon створив перекладач з котячої мови. Звичайно, точності в ньому на даний момент не так вже й багато, але перевірити його можна на своєму домашньому вихованці.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Xbox випадково злила дату виходу нової гри Far Cry 6. Правда, чекати доведеться довго, так як вихід запланований на наступний рік, а реліз вже не раз переносили.