Наступного року у Вікторії, Австралія, планується ввести в експлуатацію батарею розміром з футбольний стадіон. Французька компанія з відновлюваних джерел енергії Neoen оголосила вчора, що отримала контракт на будівництво батареї потужністю 300 МВт, яка стане однією з найбільших у світі.

Читайте Знай в Google News!

Передбачається, що батарея стабілізує енергосистему Вікторії і запобіжить деякі відключення електроенергії, які трапилися в штаті в останнє літо.

"Вікторія робить рішучий крок від вугільної енергетики і освоює нові технології, які відкриють більше відновлюваних джерел енергії, ніж будь-коли раніше", - йдеться в заяві міністра енергетики, навколишнього середовища і зміни клімату Вікторії Лілі Д'амброзіо.

Сонячні панелі зелена енергетика // фото Getty Images

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Новий акумулятор буде більш ніж удвічі більшим, ніж інший акумулятор Neoen в Південній Австралії, який був найбільшим літій-іонним акумулятором у світі, коли він з'явився в 2017 році. Як і старий акумулятор, новий буде використовувати технологію Tesla.

Літні піки попиту на електроенергію призвели до постійних відключень електроенергії у Вікторії, оскільки люди включали кондиціонери під час рекордних температур. Пандемія призвела до зниження попиту на енергію в цьому році, але, згідно зі звітом австралійського оператора енергетичного ринку за 2019 рік, країна може впоратися з відключеннями електроенергії протягом наступного десятиліття.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple готує до виходу нову версію бездротових навушників AirPods. Повідомляється, що новинки отримає змінений дизайн, що порадує фанатів компанії.

Як повідомляв Знай.иа, компанія Hyundai представила унікальну лінійку одягу для справжніх любителів автоспорту. У список доступно одягу входять навіть шкарпетки, причому все це коштує порівняно недорого.

Також Знай.иа компанія Apple запатентувала нову технологію для майбутніх iPhone 13. Повідомляється що патент пов'язаний зі сканерів відбитків пальців, що лише збільшить безпеку даних користувачів.