Найбільший в світі гидроэлектроросамолет здійснив перший політ. Апарат, розроблений компанією MagniX, пройшов тестування в штаті Вашингтон. Цілком можливо, що через кілька років электросамолеты почнуть замінювати звичайні.

Двигун Magni500 в крейсерському режимі здатний розвинути частоту обертання вала до 1,9 тис. в хвилину. Його потужність складе 560 кВт/750 л. с. Правда, з запасом заряду можуть бути проблеми, тому що випробувальний політ тривав всього лише 30 хвилин. Не варто і забувати, що вага літака значно збільшується за акумулятора. До речі, під час тестового польоту було відзначено, що літак летить майже безшумно, що для жителів біля аеропортів буде величезним плюсом в найближчому майбутньому.

ботчики компанії розраховують, що до 2021 року электросамолет отримає дозвіл на виконання регулярних рейсів від Управління цивільної авіації США (FAA). Тоді апарат зможе здійснити перший політ з пасажирами на борту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony оголосила дату виходу нової консолі PlayStation 5. Під час презентації ми зможе дізнатися фінальний дизайн приставки, а також ключові особливості, які змушують геймерів купити цей девайс.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа компанія Facebook представить свою версію TikTok. Нагадаємо, що компанія-творець популярного додатка знаходиться в Китаї, так що компанія хоче випустити свою, “американську” версію.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти вирішили порівняти автономність декількох версій iOS 13. У результаті, деякі з версію вживають трохи більше енергії при тих же діях. Втім, у реальному житті ця різниця буде практично непомітною.