До початку спалаху коронавирусной інфекції IC3 підрозділ ФБР, брало не більше 1 тис. скарг на хакерські дії в день. За останній місяць, коли велика частина населення населення планети перебувала на карантині через пандемії коронавирусной інфекції, число щоденних скарг на хакерські дії зросла до 4 тис. штук. Схоже хакери вирішили нажитися на простих користувачів.

робота за ноутбуком, фото Pxhere

Також експерти з кібербезпеки відзначають, що фішингові листи набирають популярність. Приміром, вам на скриньку потрапляє лист з інформацією, що людство винайшло ліки від вірусу, і вас просять заповнити анкету. При завантаженні анкети на комп'ютер, вірус з файлу завантаженого на пристрій починає красти дані, або знищувати їх, і вимагати викуп.

Крім того, велика кількість офісних працівників почали працювати з дому, тому зріс і обсяг зломів різних месенджерів і сервісів для віддаленої комунікації співробітників. При цьому в доповіді IC3 не вказується точна кількість проведених зломів і шкоди від них.

робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple поступово переманює Android-користувачів на свою сторону. Корпорація недавно випустила перший бюджетний смартфон, а перенесення даних між смартфонами зробили максимально простими, незалежно від ОС.

Як повідомляв Знай.uа остання консоль від Sony продається за копійки. Мова йде про консолі PlayStation Classic, і компанія зробила подобу ретро-консолі, щоб викликати ностальгію у користувачів. Однак, консоль продається не так добре, як хотілося б користувачам.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi приготувала оновлення ОС MIUI 12 для своїх смартфонів. Для власників деяких моделей з'явилася можливість перевірити сумісність. Для цього потрібно всього лише завантажити додаток з Google Play і запустити його.